Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Dortmund pitkästä aikaa Mestarien liigassa

Saksan jalkapallomestari Borussia Dortmund palaa Mestarien liigassa tositoimiin yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun se saa tiistaina vieraakseen Arsenalin F-lohkossa.

Kuva: EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Dortmundin valmistautumista on varjostanut se, että joukkueen 18 ottelun mittainen tappioton kotiputki katkesi lauantaina. Sarjanousija Hertha Berlin vei täyden pistepotin mukanaan lukemin 2-1.

Saksalaisjoukkueen ongelmat ovat kuitenkin olleet vähäisiä, jos vertailukohtana on vastustaja Arsenal. Avainpelaajia menettänyt lontoolaisryhmä nappasi kauden avausvoittonsa liigassa vasta viikonloppuna, kun Swansea kaatui onnekkaan maalin turvin 1-0.

- Itseluottamus on nyt palannut. Emme olleet vielä voittaneet liigassa, ja sillä oli suuri merkitys päidemme sisällä, ranskalaisluotsi Arsene Wenger arvioi.

Kyseessä oli Arsenalin ensimmäinen ottelu sitten surullisenkuuluisan Manchesterin-vierailun. United möyhensi lontoolaiset 8-2 juuri ennen maaottelutaukoa.

Dortmundin puolalaispelaajat Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski ja Lukasz Piszczek ovat lausunnoillaan pitäneet huolen siitä, ettei Arsenalin veräjänvartija Wojciech Szczesny unohda tuota löylytystä kovin nopeasti.

- Pelin jälkeen toivon, että minä olen voittajien joukossa. He eivät pääse pääni sisään. Minä olen täysin keskittynyt, puolalaisvahti painottaa.

Dortmundin päävalmentajan Jürgen Kloppin mukaan pelaajien ajatukset eivät olleet tulevassa europelissä lauantaina, mutta nyt valmistautuminen on käynnissä täydellä teholla.

Joukkueen tärkeä pelintekijä Mario Götze ei pelannut Hertha-ottelussa pelikiellon takia, mutta hänet nähdään kentällä tiistaina.

- Joskus tuollaisessa pelissä tarvitaan solmujen avaajaa, myöntää Klopp.

Suosittelemme