Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

"Halla-ahon erottaminen todennäköistä"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmää johtava Pirkko Ruohonen-Lerner pitää todennäköisenä, että Jussi Halla-aho erotetaan ryhmästä kuukauden määräajaksi. Iltapäivällä kello 14.30 alkaneessa kokouksessa tuskin vielä otetaan kantaa siihen, voiko Halla-aho jatkaa hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Jussi Halla-aho vastaili toimittajien kysymyksiin Facebook-kommentistaan nousseesta kohusta matkalla eduskuntaryhmän kokoukseen. Hän käänsi huomion median toimintaan asiassa.
Avaa Yle-sovelluksessa

Rauhallisen oloinen kansanedustaja Jussi Halla-aho kommentoi mielialaansa ennen kokousta sanoin: "Ei nyt juhlatuulella, mutta ihan ok."

Samalla hän totesi pitävänsä median toimintaa naurettavana ja saaneensa kannattajiltaan hyvää palautetta.

Halla-aho totesi myös, ettei aio oma-aloitteisesti jättää perussuomalaisten eduskuntaryhmää ja luopua hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta.

Jussi Halla-aho ehdotti keskiviikkona Facebookissa, että Kreikan valtaan pantaisiin sotilasjuntta. Tämän jälkeen PS:n puheenjohtaja Timo Soini kertoi ehdottavansa Halla-ahon erottamista määräajaksi.

Pirkko Ruohonen-Lerner luonnehtii Halla-ahon kirjoitusta mustaksi huumoriksi, joka ei sovi kansanedustajalle.

- Tämä ihan selvästi vahingoittaa puoluetta ja meidän toimintaa. Tämmöisestä käytöksestä ja kielenkäytöstä pitää päästä eroon, hän sanoi Ylen Aamu-tv:n puhelinhaastattelussa.

Perussuomalaisten rivien on arveltu jakautuvan kokouksessa Soinin ja Halla-ahon leireihin. Ruohonen-Lerner tosin sanoo, ettei Soinin asema ole kokouksessa millään tapaa koetuksella.

- Kokouksessa keskustellaan asiasta ja kuullaan tietysti Halla-ahoa.

Jos Halla-aho päätetään erottaa, hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta päätetään silti vasta myöhemmin, Ruohonen-Lerner arvelee.

Suosittelemme