Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Ekokauppa Tiituska kasvaa kysynnän mukaan

Aiemmin erilaisilla messuilla ja netissä tuotteitaan myynyt Tiituska avasi kivijalkaliikkeen Kemin Syväkankaalla. Ekokauppa Tiituskan yrittäjä Annuka Ovaska lupaa kasvattaa valikoimaa asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Ekokaupan yrittäjä Annuka Ovaska
Annuka tekee käsitöitä liikkeessään. Työn alla persoonalliset rukkaset. Kuva: YLE / Kati Siponmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Kemiläinen Annuka Ovaska toteutti vast´ikään pitkäaikaisen unelman omasta puodista.

Itsetehdyt käsityöt siirtyivät kotinurkista kaupan hyllyille. Ovaska aikoo tarjota ekokaupassaan muutakin kuin omia kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita.

- Tänne on tulossa myyntiin esimerkiksi intiaanisokeria ja ruususuolaa. Kuuntelen tässä asiakkaita, että mitä he haluaisivat tänne myyntiin, sanoo Annuka Ovaska.

Eri alojen yrittäjät yhteistyössä

Kemin Syväkankaan keskustassa sijaitsevasta liikekeskuksesta löytyi paitsi tilat, myös yhteistyökumppaneita, joiden kanssa avajaisviikolle saatiin näkyvyyttä.

- Meillä oli sellainen yhteinen syystempaus näiden muiden tyttärien kanssa eli useamman liikkeen yhteisillä avoimilla ovilla saatiin kustannuksiakin jaettua, kertoo Ovaska saman kiinteistön yrittäjien yhteistyöstä.

Persoonalliset käsityöt esille

Vanha peite on päätynyt Annukan käsissä takiksi ja pienellä korjauksella mummon entiset kartiinit ovat voineet saada uuden elämän. Ivalosta lähtöisin oleva, nykyään Kemissä asuva Annuka Ovaska harrasti tuunausta jo kauan ennenkuin siitä tuli trendikästä.

Ovaskan käsitöiden lisäksi ekokaupasta saa ostaa esimerkiksi Reilun kaupan tuotteita. Paikallisten käsityön taitajien töistä hän valikoi myytiin sellaisia, joita ei ihan joka myyjäisistä löydä.

- Tänne tulee myyntiin ainakin paikallista luonnonkosmetiikkaa, mutta käsitöiden suhteen olen aika valikoiva, että niiden pitää sopia tähän henkeen ja niissä täytyy olla joku juju, kuvaa Ovaska.

Suosittelemme