Viime vuonna näytteet otettiin 12 kalastajalta, nyt kohteita on lähes 50. Lisäksi erityistä huomiota kiinnitetään paukkausmerkintöihin ja tuotteiden alkuperään.
Menettelyllä halutaan taata, etteivät viime vuoden huonot tulokset pääse toistumaan, sanoo ympäristökeskuksen elintarviketarkastaja Elina Pahkala.
- Kyllä siinä kohtuullinen urakka on, mutta pidettiin kuitenkin tärkeänä, että nyt tutkitaan laatu kaikilta. Silloin ei tule syyttelyä, että joltakin tietyltä kalastajalta saa huonoja näytteitä. Samalla varmistetaan, että tuotteiden laatuun on panostettu.
Viime vuonna epäselvyyksiä oli muun muassa tuotteiden alkuperästä. Lisäksi joidenkin tuotteiden mikrobiologinen laatu oli huono tai niistä löytyi säilöntäaineita, joita ei mainittu tuoteselosteessa.