Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Lähteenmäelle suuri kirjallisuuspalkinto

Jyväskyläläinen kirjailija Laura Lähteenmäki on saanut WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Palkinnoilla halutaan osoittaa tunnustusta merkittävästä työstä suomalaisen kirjallisuuden ja lukuharrastuksen edistämiseksi. Palkintoperusteissa Lähteenmäkeä kiitellään nuorten puhuttelemisesta kaunistelematta mutta kauniisti.

Laura Lähteenmäki on julkaissut 10 nuortenkirjaa. Niistä viimeisin, Aleksandra Suuri, oli viime vuonna ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi. Arvid Lydecken -palkinnon Lähteenmäki sai vuonna 2007 teoksestaan Marenkikeiju.

Lähteenmäen lisäksi WSOY:n säätiön tunnustuspalkinnon sai yhdeksän muuta kirjailjaa, kääntäjää ja kuvittajaa. Palkitut ovat Claes Andersson, Eero Lehtonen, Stefan Moster, Jarmo Papinniemi, Mirkka Rekola, Juha Sihvola, Eva Siikarla, Kaari Utrio ja Tuula-Liina Varis.

WSOY:n kirjallisuussäätiö on aloittanut toimintansa vuonna 1943. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen kansalliskirjallisuuden edistäminen ja suomalaisten lukuharrastuksen lisääminen.

Suosittelemme