Hyppää sisältöön

Tv-kanava Fox uhkaa lopettaa Simpsonit

Amerikkalainen tv-kanava Fox uhkaa lopettaa maailmanlaajuisen suursuosion saavuttaneen The Simpsons-animaatiosarjan. Tv-kanava sanoo, ettei sillä ole enää varaa kustantaa sarjaa, ellei ääninäyttelijöiden palkkioita leikata 45 prosentilla.

Tällä hetkellä sarjan ääninäyttelijät ansaitsevat kuusi miljoonaa euroa tuotantokaudessa.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan näyttelijät ovat yrittäneet neuvotella sopimuksesta, jossa heidän palkkaansa alennettaisiin 30 prosentilla, mutta he saisivat prosentin sarjan jälleenmyyntioikeuksista ja markkinoinnista kertyvistä tuotoista.

Fox ja sarjan ääninäyttelijät ovat käyneet palkkakiistoja aiemminkin, mutta selvinneet niistä.

Tämänhetkistä tilannetta sävyttää myös uusi käänne. 17 vuotta vanhan sopimuksen mukaan sarjan näyttäminen paikallisilla kaapelikanavilla on kielletty. Erittäin rahakkaisiin jakelusopimuksiin on kuitenkin mahdollista päästä käsiksi, mikäli tv-kanava Fox päättää itse lopettaa sarjan tuotannon.

Sarjan päätyttyä sopimus raukeaisi ja Fox voisi tienata vanhojen jaksojen esitysoikeuksien myynnillä peräti 560 miljoonaa euroa. Tulot nostaisivat automaattisesti myös Fox-kanavan omistaman News Corporationin osakkeiden arvoa.

News Corporation on markkina-arvolla mitattuna maailman suurin media-alan yritys.

News Corporation maine ryvettyi pahoin kesän puhelinsalakuuntelukohusta.

Suosittelemme sinulle