Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Teemu Laine mätti tehot 1+2 KHL:ssä

Teemu Laine teki yhden ja syötti kaksi maalia, kun Dinamo Minsk kohtasi Salavat Julajev Ufan jääkiekkoliiga KHL:n torstain ainoassa mittelössä. Laineen kauden neljäs maali tyhjään Ufan maaliin sinetöi Minskille maukkaan 5-3-vierasvoiton.

Teemu Laine.
Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Libor Pivkon ja Zbynek Irglin kanssa pelannut Laine syötti Vladimir Denisovin 1-0-maalin avauserässä ja Dimitri Korobovin 2-0-maalin toisen erän avausminuutilla. Reilu minuutti myöhemmin Charles Linglet lisäsi ylivoimalla johdoksi jo 3-0, ja Vitali Kolesnik korvasi Erik Ersbergin Ufan maalilla.

Hallitseva mestari nousi kuitenkin vielä toisessa erässä tasoihin. Kirin käynnisti Oleg Saprikin, ja erän loppupuolella Viktor Kozlov ja Aleksander Radulov onnistuivat vajaan parin minuutin sisällä toisistaan.

Ottelun ratkaisu saatiin vasta 30 sekuntia ennen loppua, kun Aleksander Kulakov laukoi Minskin 4-3-vierasjohtoon. Vielä ajassa 59.45 Teemu Laine osui vielä tyhjiin sinetöiden vieraille 5-3-voiton. 16 minuuttia pelannut Laine on nyt summannut tämän kauden peleissä tehot 4+3. Rutkasti (24.23) vastuuta saanut Jere Karalahti jäi ilman tehopisteitä.

Eniten maaleja koko liigassa päästänyt Ufa on rämpinyt viime aikoina, sillä neljästä viimeisimmästä kotiottelusta vain yksi on tuottanut voiton. Ufalle on tehty on 57 maalia, kun toiseksi eniten maaleja päästänyt joukkue - sarjajumbo Vitjaz Tshehov - on päästänyt 51.

Suosittelemme