Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Argentiinan presidentillä ylivoimainen suosio vaaleissa

Argentiinassa istuva presidentti Christina Fernandez de Kirchner on voittamassa presidentinvaalit. Ääntenlaskennan ollessa loppusuoralla Fernandez oli saanut äänistä lähes 54 prosenttia. Voitonpuheessaan keskustavasemmistolainen Fernandez sanoi olevansa vaikuttunut ja kiitollinen tuloksesta.

Cristina Fernandez
Cristina Fernandez Kuva: Leo La Valle / EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Fernandez voitti vaalit selvällä erolla kilpailijoihinsa, sillä kakkoseksi tullut Hermes Binner oli saanut vain 17 prosenttia äänistä, kun 97 äänestyspaikoista oli julkistanut tuloksensa.

Fernandez on saanut nostetta pitkään jatkuneesta talouden kasvusta, joka on tuonut hyvinvointia myös kansalle. Hän on myös saanut puolelleen tärkeitä ammattiliittoja, kansalaisjärjestöjä ja liike-elämää.

Voitonpuheessaan Fernandez sanoi haluavansa Argentiinan kasvun jatkuvan sekä jatkavansa kansallista projektiaan 40 miljoonan argentiinalaisen hyväksi.

Hän myös muisti puheessaan vuosi sitten kuollutta miestään, entistä presidenttiä Nestor Kirchneriä. Fernandezin mukaan Argentiinan muuttanut Kirchner antoi kaikkensa ja enemmänkin, eikä tähän pisteeseen olisi päästy ilman häntä.

Sen jälkeen, kun Nestor Kirchner nousi vuonna 2003 presidentiksi, argentiinalaisten tuloerot ovat supistuneet ja talous kasvanut voimakkaasti.

58-vuotias Christina Fernandez valittiin Argentiinan presidentiksi Kirchnerin jälkeen vuonna 2007. Fernandez on koulutukseltaan juristi.

Suosittelemme