Hyppää sisältöön

Anoppi laittoi Teija Sopasen heti vasarahommiin

Kaikkien rakastama televisiokuuluttaja ja toimittaja Teija Sopanen haudattiin keskiviikkona Helsinkiin. Viikonloppuna hänen toisella kotipaikallaan Suomenniemellä järjestetään muistotilaisuus kuntalaisten toiveesta. Aviomies Lauri Väärä muistelee heidän ensitapaamistaan lämmöllä.

Lauri Väärä asuu Suomenniemellä nyt yksin. Hänen on ollut vaikea käsittää vaimon poismenoa.

- Joka tilanteessa pitää muistuttaa itselleen, että häntä ei enää ole olemassa. Vieläkin meinaan soittaa joka ilta samaan aikaan, niin kuin meillä oli tapana, Väärä kuvailee tuntojaan.

Väärä myös hämmästyi ihmisten sympatian määrästä puolisonsa kuoleman jälkeen. Useat naapurit tulivat tuomaan kukkia jo kuolinpäivänä.

- Lähtiessään sanoivat, että muistathan syödä. Hämmästelin sanontaa, mutta aika nopeasti huomasin, että siinä tilanteessa syöminen kyllä unohtuu helposti, Väärä kertoo.

Mieluummin teatterinjohtaja kuin kaupunginjohtaja

Pariskunnan seurustelun alkamisesta Väärä antaa kunnian Sopaselle.

Vuonna 1975 Lappeenrannan kaupunginteatterissa oli tulossa ensi-iltaan Laila Hietamiehen dramatisointi, jota tuli katsomaan toimittajia myös Helsingistä. Teija Sopanen oli seurueessa.

Illalla ravintolassa teatterin talouspäällikkö kysyi Sopaselta, haluaisiko hän istua kaupunginjohtajan viereen. Sopanen vastasi, että hän istuu mieluummin teatterinjohtajan kuin kaupunginjohtajan vieressä.

- Jo saman iltana sovimme pitävämme yhteyttä, Väärä kertoo

Julkisuus ei haitannut

Seuraavana viikonloppuna Teija palasi Lappeenrantaan. Jo ensimmäisillä tapaamisilla Lauri Väärä huomasi miten kuuluisa ja suosittu Teija Sopanen oli. Kaikkialla minne he menivät, ihmiset tulivat tapaamaan Teijaa.

- Vähän minä kauhistuin, kun minulle selvisi, millaista se julkkiselämä on. Ajattelin, että jos Kekkonen on ykkönen niin Sopanen on kakkonen. Mutta ei se minua kuitenkaan paljon häirinnyt, Väärä muistelee.

Vasarahommia

Lauri Väärä muistelee vaimonsa aina rakastaneen maalaismiljöötä. Sen vuoksi Suomenniemestä tuli Teijalle helposti toinen kotipaikka.

Ensikohtaaminen tulevan anopin kanssa tosin olisi voinut sujua jouhevamminkin.

- Kun tultiin ensimmäistä kertaa kotiin, niin äiti oli kamarin lattialla lyömässä korkkimattoa kiinni. Menin esittelemään, että äiti tässä on Teija. Äiti paiskasi vasaran Teijan käteen ja sanoi, että alahan töihin.

Teija Sopasen muistohetki järjestetään kuntalaisten pyynnöstä Suomenniemen kirkossa lauantaina 29.10.

Suosittelemme sinulle