Hyppää sisältöön

Pertti Rajala palkittiin elämäntyöstään selkokirjalijana

Satakunnan maakuntajohtaja, kirjailija Pertti Rajala on palkittu selkokirjallisuuden Seesam-palkinnolla. Järjestyksessään kymmenes Seesam-palkinto luovutettiin Rajalalle tänään Helsingin Kirjamessuilla. Pertti Rajala palkittiin tunnustuksena vaikuttavasta elämäntyöstään selkokirjallisuuden edistämiseksi.

Rajala
Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala. Kuva: Yle / Olli-Pekka Salli

Pertti Rajala on kirjoittanut yli 75 selkokirjaa, mikä on tiettävästi enemmän kuin kukaan toinen koko maailmassa.

Palkinnonsaajan tuotannosta löytyy monta selkokirjallisuuden merkkiteosta, muun muassa selkotietokirja Suomen historia sekä mukautuksina suomalaisten kansalliseepos Kalevala sekä yhdessä Helvi Ollikaisen kanssa selkokielelle mukautettu Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. 

Selkokirjatyöryhmä: Rohkea uranuurtaja

Yhtenä palkintoperusteena mainitaankin palkinnonsaajan osoittama rohkeus tarttua kirjoissaan suuriin ja haastaviin aiheisiin. Tänä syksynä Pertti Rajalalta on ilmestynyt kaksi uutta selkokirjaa: Urho Kekkosen elämänkerta sekä mukautuksena Robin Hood

Palkinnonsaaja on kokeillut myös aivan uusia selkokirjojen muotoja. Hän on esimerkiksi toimittanut selkokielelle kokoelmateoksia kehitysvammaisten ihmisten omista kirjoituksista ja ollut mukana lukuisissa oppimateriaalihankkeissa. 

Pertti Rajala on lisäksi 1980-luvulta lähtien vaikuttanut vahvasti eri luottamustehtävissä selkokirjallisuuden ja selkokielen kehittymiseen Suomessa.'

Samassa tilaisuudessa kirjailija Anna-Leena Härkönen nimettiin selkokirjakummiksi.

Suosittelemme sinulle