Hyppää sisältöön

Shokkipäätös: 24-vuotias tähtipelaaja lopettaa maajoukkueuransa

Italialaista AC Milania seuratasolla edustava Kevin-Prince Boateng, 24, ilmoitti perjantaina, että hän vetäytyy pois Ghanan maajoukkueesta ja keskittyy tulevaisuudessa vain seurajoukkuetoimintaan. Boatengin päätös on pienoinen shokki Ghanan maajoukkueelle, sillä keskikenttäpelaaja kuului Ghanan kantaviin voimiin.

Kuva: YLE

Boateng kertoi Ghanan jalkapalloliitolle, että päätös jättää maajoukkuepelit on seurausta useista loukkaantumisista.

- Ghanan jalkapalloliitto on saanut kirjeen Kevin-Prince Boatengilta, jonka mukaan hän jättäytyy pois maajoukkuetehtävistä. Kevinin mukaan maajoukkueen ja seurajoukkueen pelien aiheuttama fyysinen rasitus on vaatinut veronsa hänen terveydestään, jalkapalloliitto kertoi tiedotteessaan.

Boateng on syntynyt Saksassa ja hänen isänsä on ghanalainen. Taitava keskikenttäpelaaja edusti juniorimaajoukkueissa Saksaa, mutta vuonna 2009 Boateng ilmoitti edustavansa A-maajoukkuetasolla Ghanaa sen vuoksi, ettei näyttöpaikkoja Saksan A-maajoukkueessa ollut tarjolla.

Keskikenttäpelaaja oli tärkeä palanen Ghanan maajoukkueessa viime vuoden MM-kisoissa, jossa Ghana eteni aina puolivälieriin asti. Neljännesvälierässä USA:ta vastaan Boateng onnistui myös maalinteossa.

Suosittelemme sinulle