Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Salibandyn valmentajavelho ohjeisti Leijonia

Salibandyssa Suomen kahteen perättäiseen maailmanmestaruuteen johdattanut Petteri Nykky tietää, mitä on puolustaa maailmanmestaruutta kotiyleisön paineen alla - ja vielä menestyksekkäästi. Nyt Nykky jakaa auliisti vinkkiä myös jääkiekkomaajoukkueelle, joka valmistautuu kevään MM-kotikisoihin hallitsevana mestarina.

Petteri Nykky
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Nykky kertoi YLE Urheilulle, että hän toivoo pääsevänsä tulevaisuudessa juttusille Leijona-valmentaja Jukka Jalosen kanssa. Nykky kokee, että hänellä voisi hyvinkin olla Jaloselle arvokkaita vinkkejä "kotikisapeikon" selättämiseen.

- Hänen pitää käsitellä kaukaa mediapaineet ja muut asiat. Kun pelissä on ammattimiehiä, niin he varmasti ostavat valmennuksen ohjeet ja ajatukset siitä, että kuinka paljon pelaajia voi häiritä muuten kuin pelihommilla, Nykky sanoi.

Nykyn salibandymaajoukkue toimi vuoden 2010 MM-kotikisoissa hyvin ammattimaisella tavalla ja jokainen haastattelu- tai mediatapaaminen oli tarkkaan harkittu.

- Sen pitää olla hyvin järjestäytynyttä, eli että milloin haastatellaan pelaajia, jotta he saavat oikeasti keskittyä pelaamiseen. Energiaa ei voi kuluttaa mihinkään muuhun kuin valmistautumiseen ja pelaamiseen, Nykky ohjeisti.

Suosittelemme