Hyppää sisältöön

Herra Heinämäki tulee Oulun festareille

Jackpot Filmsin tuottama, joulukuun 23. elokuvateattereissa ensi-iltansa saava koko perheen elokuva Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri on valittu Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla sekä lastenelokuvien kilpailuun että kotimaiseen kilpailuun.

Herra Heinämäen lato-orkesteri
Herra Heinämäen lato-orkesteri Kuva: www.heinis.fi

Festivaalin vieraaksi Ouluun saapuvat tuottaja-käsikirjoittaja-näyttelijä Timo Kahilaisen lisäksi Herra Heinämäkeä näyttelevä Heikki Hela, sekä toinen elokuvan käsikirjoittajista ja Herra Heinämäen Lato-orkesterin solisti, Herra Pujo eli Heikki Salo.

Elokuvaa tähdittävät edellisten lisäksi muun muassa Jukka Rasila, Satu Säävälä, Heikki Silvennoinen, Outi Mäenpää, Aku Hirviniemi, Tuija Ernamo ja Mia Selin sekä pirkanmaalaiset lapsinäyttelijät Adalmiina Pelli ja Atte Reunanen.

Herra Heinämäki lyhyesti

Vuonna 1999 Heikki Salo ja Janne Louhivuori julkaisivat lastenmusiikkia sisältävän albumin, Omskista, jonka pohjalta Timo Kahilainen ja Heikki Salo kirjoittivat TV 2:lle lastensarjan Herra Heinämäki. Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri -elokuvan myötä “Heiniksen” seikkailut siirtyvät ensi kertaa valkokankaille. Herra Heinämäen Lato-orkesterin (Heikki Salo, Janne Louhivuori, Mikko Löytty ja Jouko Mäki-Lohiluoma) musiikki on mukana myös elokuvassa.

Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri kuvattiin Kangasalla kesä-heinäkuussa 2011. Elokuvan ohjaajat ovat Matti Grönberg ja Pekka Karjalainen. Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön tukea, rahoittavana tv-yhtiönä on YLE ja elokuvan levittää Buena Vista International Finland.

30. lasten ja nuorten elokuvajuhla Oulussa

Ketterä kolmekymppinen festivaali tarjoilee syksyn synkkyyteen iloa ja riemua koko perheelle. Tarjolla on yli sadan elokuvan kattaus ympäri maailman.

Herra Heinämäen lisäksi valkokankaalla kirmaavat noidat, sammakot, pelikaanit, puukamut sekä monet muut pienet oliot ja ystävät.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuorten elokuvien festivaali järjestetään 21-27.11. Tapahtuman suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Suosittelemme sinulle