Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ansioituneita lastenkulttuurin tekijöitä palkittiin

Ansioituneita lastenkulttuurin tekijöitä on jälleen palkittu. Lastenkulttuurin valtionpalkinnot saivat kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola, ohjaaja Mari Rantasila ja muusikko Satu Sopanen. Nopolat ja Rantasila saivat kukin 5 000 euron ja Satu Sopanen 15 000 euron suuruisen tunnustuksen.

Ohjaaja Mari Rantasila (kuvalähde: Kinotar) ja Risto Räppääjä ja viileä Venla-juliste (graafinen suunnittelu: Vesa Lehtimäki).
Ohjaaja Mari Rantasila (kuvalähde: Kinotar) ja Risto Räppääjä ja Viileä Venla-juliste (graafinen suunnittelu: Vesa Lehtimäki). Kuva: YLE / Grafiikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Sinikka ja Tiina Nopola tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -lastenkirjoistaan, joista Mari Rantasila on ohjannut elokuviksi kaksi. Satu Sopanen on puolestaan tuttu TV2:n Pikku Kakkosen lukuisista musiikkiohjelmista.

Lapsenpäivä-palkinto myönnettiin Satakunnan Elävän Kuvan Keskukselle ja Saarijärvellä toimivalle Art Hysteria -taiteilijayhdistykselle. Molemmat palkitut saivat 8 400 euroa.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi palkinnot tänään perjantaina.

Lastenkulttuurin valtionpalkinnot myöntää Taiteen keskustoimikunta tunnustuksena kolmen viime vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta työstä lastenkulttuurin parissa tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lastenkulttuurin hyväksi. Lapsenpäivä-palkinto myönnetään yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä lasten taideharrastuksen tai -kasvatuksen edistämiseksi.

Suosittelemme sinulle