Hyppää sisältöön

Siilinjärven postivetoomuksessa 1 800 nimeä

Siilinjärveläiset panevat hanttiin Itellalle, joka aikoo lakkauttaa Siilinjärven ainoan postikonttorin. Tähän mennessä 1 800 ihmistä on allekirjoittanut postin lakkauttamista vastustavan vetoomuksen, joka luovutetaan pian viestintäministerille. Itella ilmoitti lokakuussa sulkevansa Siilinjärven postitoimiston ensi keväänä.

Kun siilinjärveläinen Krista Hotari kuuli lakkauttamissuunnitelmista, hän päätti perustaa kansalaisliikkeelle oman Facebook-ryhmän. Ryhmäläisiltä tuli idea kerätä vetoomus postin puolesta.

Postikonttorin sulkemista vastaan perustettiin nettiadressi, mutta nimiä on kerätty myös paperille kahden naisen voimin. Hotarin mukaan ihmiset, joita hän on nimilistan kanssa lähestynyt, ovat olleet tyrmistyneitä.

- Tuntuu ihan käsittämättömältä ajatukselta, että meillä on tämän kokoinen kasvava kunta ja täältä viedään ainoa postitoimisto, Hotari kuvailee siilinjärveläisten tuntoja.

Myös asiamiespostin perustamisesta on keskusteltu, mutta asukkaat ihmettelevät, kuka voisi sellaisen ottaa hoitaakseen.

Nyt aktiivit keskittyvät levittämään tietoa postin lakkautusuhasta ja keräämään lisää allekirjoituksia vetoomukseen. Adressi luovutetaan viestintäministeri Krista Kiurulle eduskunnassa kuun vaihteessa.

- Toivottavasti asia etenee sitä kautta meille mieluisaan suuntaan, Krista Hotari toteaa.

Suosittelemme sinulle