Hyppää sisältöön

Helsinkiläiset jatkavat taistelua lähiposteista

Helsingissä asukkaat eivät taivu Itellan suunnitelmiin postitoimipisteiden lakkauttamisesta. Nyt vastarintaan ovat nousseet Pikku Huopalahden, Ruskeasuon ja Meilahden alueiden asukkaat ja yrittäjät.

Kuva: YLE / Raila Paavola

Itella on ilmoittanut sulkevansa nykyisen Pikku Huopalahden postin myymälän ja siirtävänsä alueen postipalvelut parin kilometrin päähän nykyisestä toimipaikasta. Alueen asukkaat eivät hyväksy postipalvelujen heikentämistä. Postin säilyttämisestä vaativan vetoomuksen on allekirjoittanut jopa 6 600 ihmistä.

Postin myymälän sulkemisen pelätään vaikeuttavan erityisesti alueen vanhusten, lapsiperheiden, autottomien ja vähävaraisten postipalvelujen saantia. Pikku Huopalahden postin toiminta-alueella asuu noin 14 000 asukasta, joista noin 3 000 on yli 60-vuotiasta.

Nimiä on kerätty paperivetoomuksiin alueen toimipaikoissa ja vapaaehtoiset asukkaat keräsivät allekirjoituksia muun muassa Itellan myymälän ja kauppojen edessä. Nimensä on voinut laittaa myös nettiadressiin. Siihen nimiä on kertynyt yli 1 000.

Asukkaiden vetoomus luovutettiin Itellan edustajille tänään tiistaina aamulla.

Viimeksi Helsingissä väännettiin Pakilan asiamiespostin lakkauttamisesta. Maunulan, Pakilan ja Pirkkolan kaupunginosayhdistysten keräämän adressin turvin postipalvelut päätettiin säilyttää alueella.

Suosittelemme sinulle