Hyppää sisältöön

Joulun junaliput hupenevat nopeasti

Joulun junavuorojen lippuja myydään kovaa vauhtia. Etenkin pohjoiseen menevien junien makuu- ja autopaikat on osittain jo myyty loppuun. Istumapaikkoja junista vielä löytyy, mutta nekin alkavat täyttyä.

Kuva: Leif Rosnell / VR

Vilkkaimmat matkustuspäivät ovat aattoa edeltävät keskiviikko, torstai ja perjantai 21.-23. joulukuuta. Yöjunien paikat varataan vuosittain jo hyvissä ajoin, ja tänäkin vuonna pohjoisen yöjunat alkavat olla täynnä.

- Keskiviikkona 21. päivä Helsingistä Kemijärvelle menevässä yöjunassa auto- ja makuupaikat on lähes loppuunmyyty. 22. päivä Helsinki-Kemijärvi- ja Helsinki-Kolari-junissa on myös loppuunmyydyt paikat. Toisessa Helsinki-Kolari-junassa on vielä joitakin paikkoja jäljellä, kertoo VR:n tiedottaja Kaisa Keronen.

Aatonaattona 23.12. kulkeviin juniin löytyy vielä paikkoja, mutta nekin ovat täyttymään päin. VR suosittelee ihmisiä ostamaan myös istumapaikkaliput hyvissä ajoin sekä yö- että päiväjuniin.

VR:n mukaan perjantaina 23. joulukuuta junat liikennöivät perjantaivuorojen mukaan. Jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä ajetaan vain tietyt vuorot, joiden tarkemmat ajat löytyvät VR:n nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun). Tapaninpäivänä liikennöidään sunnuntaivuorojen mukaisesti.

- Junaliikenteessä on myös lisäjunia joulun aikaan, ennen joulua ja joulun jälkeenkin. Mahdollisuuksien mukaan näihin suosituimpiin juniin myös lisätään joitakin vaunuja, Keronen kertoo.

Paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, eikä se yleensä aiheuta suurta ruuhkapiikkiä junaliikenteeseen.

Suosittelemme sinulle