Hyppää sisältöön

NFL: Harbaugh-taistosta säkitysnäytelmä

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan perinteisellä kiitospäivän kierroksella nähtiin odotettu Harbaugh-veljesten kohtaaminen. John Harbaugh’n Baltimoren ja Jim Harbaugh’n San Franciscon välisestä ottelusta tuli ennakoitu puolustusten taistelu, jossa Baltimore ylsi peräti yhdeksään säkitykseen.

Jim Harbaugh ja John Harbaugh
Kuva: EPA

Baltimore Ravens joutui jo toiseen perättäiseen otteluun ilman puolustuksensa ehdotonta johtajaa, Ray Lewisia (jalkavamma), mutta jo kokeneen tukimiehen jatkuva kannustus sivulinjalta sai kotijoukkueen syttymään.

Heti alusta saakka molemmat puolustukset pitivät toisen joukkueen hyökkäystä ahtaalla ja pisteiden teko jäi potkaisijoiden harteille. Ravensin Billy Cundiff onnistui kahdesti ja San Francisco 49ersin luotettava David Akers kerran. Neljän Baltimore puolustuksen tekemän säkityksen säväyttämä ensimmäinen jakso päättyi näin ollen 6-3. San Francisco olisi hyvin voinut olla johdossa, sillä joukkue teki 75 jaardin touchdownin, mutta kaikki kaatui rangaistukseen.

49ers aloitti 3. neljänneksen yli seitsemän minuutin, 13 pelin hyökkäyksellä, joka päättyi Akersin 52 jaardin potkumaaliin. Tuon hyökkäyksen aikana San Francisco selvitti mm. 17 jaardin pelin kolmannella yrityksellään.

Kotijoukkue Ravens vastasi heti seuraavassa hyökkäyksessään pelin ensimmäisellä touchdownilla. Niin ikään yli seitsemän minuutin mittainen hyökkäys johti lopulta pelinrakentaja Joe Flaccon syöttämään 8 jaardin td:hen Dennis Pittalle.

Kotijoukkueen Cundiff potkaisi vielä yhden maalin, joten Ravens vei Harbaugh-taiston lukemin 16-6. Jo pisteet kertovat siitä, että puolustukset olivat loistovireessä ja siitä kielivät myös pelinrakentajien tilastot. Ravensin Flacco keräsi vain 161 jaardia ja yhden td:n, 49ersin Alex Smith 140 jaardia ja yhden syötönkatkon.

Samalla katkesi San Franciscon kahdeksan ottelun voittoputki ja joukkueen saldo on nyt yhdeksän voittoa ja kaksi tappiota. Se kuitenkin johtaa omaa divisioonaansa selvällä erolla Seattleen, jolla on kasassa neljä voittoa, joten 49ersin pudotuspelipaikka on enää sinettiä vaille.

Neljättä kauttaan Ravensin päävalmentajana toimiva John sai ottelun ratkettua juomatynnyrin sisällön päälleen Super Bowl –tyyliin, vaikka kyseessä oli vain runkosarjapeli. NFL-historiassa on nähty useampia veljeksiä päävalmentajina, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun kaksi kohtasi toisensa. Ottelun jälkeen molemmat luonnollisesti ylistivät toisiaan.

- En voi kuvailla, kuinka ylpeä olen veljeni tekemästä työstä. Hän on tehnyt uskomatonta työtä rakentaessaan ryhmäänsä. San Francisco on loistava joukkue, jonka voittaminen on erittäin vaikeaa, kehui Baltimoren John veljeään Jimiä, jolla on menossa tulokaskausi NFL-päävalmentajana.

Mestari etenee kohti täydellistä sarjaa vakuuttavasti

Hallitseva mestari Green Bay Packers jatkaa uskomatonta sarjaansa, sillä se on nyt voittanut kaikki kauden 11 ensimmäistä peliään. Kiitospäivän klassikossa kaatui Detroit Lionsin vieraskentällä lukemin 27-15. Kun viime kausi lasketaan pudotuspelit sisältyen mukaan, on suvereeni Packers voittanut 17 perättäistä mittelöä.

Green Bayn pelinrakentaja Aaron Rodgers oli jälleen perusvarma heittäen 307 jaardia ja kaksi touchdownia. Hänen työtään helpotti myös yksi ottelun merkittävistä tapahtumista, Detroitin linjamiehen Ndamukong Suh’n ulosajo. Lionsin puolustuksen tukipilareihin lukeutuva Suh potkaisi idioottimaisesti vieraiden maassa makaavaa Evan Dietrich-Smithiä.

Kotijoukkueen pelinrakentajalla Matthew Staffordilla ei sen sijaan ollut paras päivänsä. Stafford heitti 276 jaardia, yhden td:n ja peräti kolme syötönkatkoa. Syötönkatkot johtivat lopulta Green Bayn kahteen touchdowniin ja yhteen potkumaaliin.

Vierasottelu Detroitia vastaan oli kenties Green Bayn kovin testi jäljellä olevista runkosarjapeleistä. Joukkueella on erittäin suuri mahdollisuus toistaa New England Patriotsin temppu vuodelta 2007, eli voittaa kaikki 16 runkosarjapeliään. Toki täytyy muistaa, että joukkue todennäköisesti lepuuttaa avainpelaajiaan viimeisillä kierroksella playoffseja silmällä pitäen.

Kiitospäivän kolmannessa ottelussa Dallas otti kiinnityksen divisioonansa ykkössijaan kaatamalla Miamin niukasti kotikentällään 20-19. Kahdestoista peliviikko pelataan päätökseen sunnuntaina ja maanantaina. Kierroksen herkkupaloihin kuuluvat ehdottomasti Philadelphia Eaglesin ja New England Patriotsin kohtaaminen sekä New Orleans Saintsin ja New York Giantsin mittelö.

GAMEWEEK 12, TULOKSET

Torstai

Detroit – Green Bay 15-27

Dallas – Miami 20-19

Baltimore – San Francisco 16-6

Sunnuntai

Atlanta – Minnesota

Cincinnati – Cleveland

Indianapolis – Carolina

Jacksonville – Houston

NY Jets – Buffalo

St. Louis – Arizona

Tennessee – Tampa Bay

Oakland – Chicago

Seattle – Washington

Philadelphia – New England

San Diego – Denver

Kansas City – Pittsburgh

Maanantai

New Orleans – NY Giants

> Katso taulukot NFL:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle