Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

NFL:n kohujoukkueen oljenkorsi katkeamassa

Taistelu amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pudotuspelipaikoista käy kuumana. 12. peliviikko katkaisi käytännössä kovia satsauksia tehneen Philadelphia Eaglesin oljenkorren, kun joukkue hävisi taas, tällä kertaa New England Patriotsille.

Wes Welker.
Kuva: EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Ilman loukkaantunutta tähtipelinrakentajaansa Michael Vickiä pelannut Philadelphia sai otteluun hyvän alun. Vickiä tuurannut Vince Young antoi heti alussa peräti 58 jaardin syötön Riley Cooperille, ja hetkeä myöhemmin LeSean McCoy juoksi kahden jaardin touchdownin. Seuraavan hyökkäyksen päättäneen potkumaalin jälkeen Eagles johti jo 10-0.

Kun Patriots pääsi vauhiin, Eagles jäi auttamatta jalkoihin. New England teki seuraavasta 41 pisteestä peräti 38 ja karkasi tavoittamattomiin. Patriots nousi ensin ohi keskushyökkääjä BenJarvus Green-Ellisin kahdella touchdownilla.

Illan pisin touchdown nähtiin toisen neljänneksen puolessavälissä, kun pelinrakentaja Tom Brady antoi Eagles-puolustuksen antamasta paineesta huolimatta 41 jaardin td-syötön Wes Welkerille. Tauolla Patriots johti 24-13.

Heti kolmannen neljänneksen alussa akseli Brady-Welker toimi jälleen. Lopullinen ratkaisu nähtiin päätösneljänneksen alkupuolella, kun Brady antoi 24 jaardin syötön Rob Gronkowskille, ja sensaatiomaista kautta pelaava sisempilaitahyökkääjä teki touchdownin. Eagles kaunisteli loppulukemat 20-38:aan Jason Avantin jaardin touchdownilla Youngin syötöstä.

Eagles on ollut 2000-luvulla oikeastaan NFC-konferenssin ainoa kestomenestyjä. Päävalmentaja Andy Reid on tehnyt erinomaista työtä, ja vain kahdesti playoffit ovat jääneet 2000-luvulla haaveeksi. Tälle kaudelle Eagles hankki varsinaisen supertähtikatraan, mutta ironisesti juuri nyt joukkue on ollut kuin varjo aiemmista kausista.

Etenkin Eaglesin puolustus on ollut heikko koko kauden, vaikka nimenomaan sitä vahvistettiin muun muassa Nnamdi Asomughalla, joka on liigan arvostetuimpia kulmapuolustajia. Puolustuspelin koordinaattori Juan Castillo on ollut melkoisessa kiirastulessa.

Tappion myötä Eaglesin playoff-haaveet kokivat lopullisesta tuntuvan kolauksen. Kun sarjaa on pelaamatta viisi kierrosta, Eaglesin saldo on 4-7. NFC East -divisioonaa johtavan Dallas Cowboysin saldo on on 7-4. Välissä on vielä New York Giants, joten Eagles ei pystyne enää nousemaan montustaan edes viidellä perättäisellä voitolla.

Myös San Diegon oljenkorsi katkeamassa

NFC:ssä kaksi divisioonavoittajaa on jo käytännössä selvillä. Hallitseva mestari Green Bay Packers on neljä voittoa Chicago Bearsin ja Detroit Lionsin edellä NFC Northissa ja San Francisco 49ers peräti viisi voittoa Seattle Seahawksin edellä NFC Westissä. Playoff-paikoista on meneillään kova taistelu, ja villi kortti -paikkoihin vaadittaneen taas vähintään kymmenen voittoa.

Yksi saldon 7-4 omaavista joukkueista NFC:ssä on Chicago Bears, joka taipui Oakland Raidersille 20-25. Oakland ei ole päässyt pudotuspeleihin sitten Super Bowl -tappioon päättyneen kauden 2002, mutta nyt se johtaa AFC West -divisioonaa saldollaan 7-4. Pahin haastaja on Denver Broncos (6-5), joka käytännössä katkaisi San Diego Chargersin (4-7) oljenkorren 16-13-jatkoaikavoitollaan.

New England, Baltimore ja myöhäisottelussa Kansas City Chiefsin 13-9 voittanut Pittsburgh Steelers ovat saldossa 8-3, mutta Houston Texans johtaa AFC-konferenssia samalla saldolla. Houston voitti Jacksonville Jaguarsin 20-13, vaikka sen pelinrakentajahuolet syvenivät entisestään.

Matt Leinart pääsi aloittamaan ottelun vasta toisen kerran kauden 2007 jälkeen. Leinart ehti syöttää Joel Dreessenin 20 jaardin touchdownin ennen kuin loukkasi olkapäänsä. Ykköspelinrakentaja Matt Schaubin kausi on ohi, joten pelin päätti kolmospelinrakentaja TJ Yates. Houstonin odotetaan hankkivan pelinrakentajan tämän viikon aikana.

Kun Cincinnati Bengals taisteli 23-20-voiton Cleveland Brownsista, myös AFC:n villi kortti -kisa on kuuma. New York Jets piti toiveensa elossa täpärällä 28-24-voitolla Buffalo Billsistä. Molemmat aloittivat ottelun saldolla 5-5, joten pelin merkitys oli erittäin iso.

Buffalo oli kiinni voitossa vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta Jets käytti viimeisen hyökkäyksensä hyväkseen. Parjattu pelinrakentaja Mark Sanchez syötti peräti neljä touchdownia, mihin hän ei ole aiemmin urallaan pystynyt. Voiton tuoneen 16 jaardin td-syötön koppasi Santonio Holmes, joka on urallaan ottanut lukuisia tärkeiät voittokoppeja.

GAMEWEEK 12, TULOKSET

Torstai

Detroit – Green Bay 15-27

Dallas – Miami 20-19

Baltimore – San Francisco 16-6

Sunnuntai

Atlanta – Minnesota 24-14

Cincinnati – Cleveland 23-20

Indianapolis – Carolina 19-27

Jacksonville – Houston 13-20

NY Jets – Buffalo 28-24

St. Louis – Arizona 20-23

Tennessee – Tampa Bay 23-17

Oakland – Chicago 25-20

Seattle – Washington 17-23

Philadelphia – New England 20-38

San Diego – Denver 13-16 ja

Kansas City – Pittsburgh 9-13

Maanantai

New Orleans – NY Giants

Katso taulukot NFL:n sivuilta

Suosittelemme sinulle