Hyppää sisältöön

Pekoniin käärittyä sisäfilettä pistaasien ja aprikoosien kera

Voita ja sokeria -kokkimme Maria valmistaa Itsenäisyyspäivään sopivan liha-aterian

Ruoka-annos
Pekoniin käärittyä sisäfilettä pistaasien ja aprikoosien kera

1 kg naudan sisäfilettä

100g kuivattuja aprikooseja

50g kuorittuja pistaasipähkinöitä

2 pkt siivutettua pekonia

suolaa

mustapippuria

Uunijuurekset:

4 kpl punasipulia

2 pussia miniporkkanoita

1 kpl palsternakkaa

2 kpl naurista

1 rasia herkkusieniä

Mausteöljy juureksille:

2 kpl valkosipulin kynttä

tuoretta timjamia

hunajaa

oliiviölyä

suolaa

mustapippuria

Laita edellisenä päivänä kuivatut aprikoosit likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Nosta liha lämpenemään hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Uunijuuresten mausteöljyä varten hienonna valkosipuli ja tuore timjami. Notkista seos oliiviöljyllä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hunajalla.

Pilko juurekset uunivuokaan isohkoiksi paloiksi ja sekoita mausteöljy joukkoon. Lisää joukkoon myös puolet lioitetuista aprikooseista. Laita uunijuurekset kypsymään 180 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi sillä aikaa kun valmistat lihan uunivalmiiksi.

Ruskista naudan sisäfile kauttaaltaan kuumalla pannulla. Sillä aikaa kun file hieman jäähtyy valmista aprikoosi-pistaasi tahna. Purista lopuista aprikooseista enin vesi pois ja laita ne pistaasien kanssa tehosekottimeen. Hienonna kunnes seos on tahnamaista. Tarvittaessa voit notkistaa seosta hieman öljyllä. Levitä pekonisiivut limittäin kelmun päälle ja sivele päälle aprikoosi-pistaasi tahna. Mausta sisäfile suolalla ja pippurilla ja kääri kelmun avulla sisäfile pekoniin tiukasti.

Nosta file uunijuuresten päälle ja kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 53 astetta. Anna fileen vetäytyä vielä noin kymmenisen minuuttia foliossa ennen leikkaamista ja tarjoamista.

Suosittelemme sinulle