Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Äärioikeistolainen asemies ammuskeli Firenzessä

Äärioikeistolainen asemies ampui kuoliaaksi kaksi afrikkalaista katukauppiasta ja haavoitti kolmea tiistaina Firenzessä. Ammuskelun jälkeen mies ilmeisesti surmasi itsensä.

Lukuisat senegalilaismiehet protestoivat Firenzen keskustassa sen jälkeen, kun äärioikeistolainen asemies oli ampunut kuoliaaksi kaksi afrikkalaista katukauppiasta.
Lukuisat senegalilaismiehet protestoivat Firenzen keskustassa sen jälkeen, kun äärioikeistolainen asemies oli ampunut kuoliaaksi kaksi afrikkalaista katukauppiasta 13. joulukuuta. Kuva: Maurizio Degl'innocenti
Avaa Yle-sovelluksessa

Mies ammuskeli pistoolillaan kahdessa kohteessa. Ensimmäisen kerran hän alkoi ampua kaupungin historiallisen keskustan pohjoispuolella, Piazza Dalmazialla.

Kaksi senegalilaista katukauppiasta kuoli ja yksi haavoittui vakavasti. Ampuja poistui paikalta autollaan.

Kaksi tuntia myöhemmin hän saapui keskustaan, San Lorenzon torille, missä hän haavoitti kahta afrikkalaista kauppiasta. Tämän jälkeen hän nousi parkkihalliin jättämäänsä autoon ja ilmeisesti ampui itsensä.

Miehen henkilöllisyys on tiedossa. Hän oli 50-vuotias, kotoisin läheisestä Pistoian kaupungista ja äärioikeistolaisen Casa Pound -ryhmän jäsen. Casa Pound on sanoutunut irti tapahtuneesta.

Poliisi pitää selvänä, että miehen käytöksen syynä oli rasismi.

Noin 200 senegalilaista osoitti tapahtuman jälkeen Firenzessä mieltään väkivaltaa ja rasismia vastaan.

Suosittelemme