Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Mielipidemittaus: Britannian konservatiivien suosio noussut

Britannian konservatiivit ovat päihittäneet kannatuksessa opposition työväenpuoleen ensimmäistä kertaa tänä vuonna, selviää uutistoimisto Reutersin teettämästä mielipidemittauksesta. Pääministeri David Cameron päätti jättää viime viikolla Britannian pois budjettikurisopimuksesta, minkä arvellaan osittain vauhdittaneen nousua.

David Cameron puhuu tiedotustilaisuudessa  Brysselissä.
David Cameron piti tiedotustilaisuuden Brysselissä viime perjantaina. Kuva: Olivier Hoslet / EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Cameronin konservatiivien kannatus nousi marraskuun mittauksesta seitsemällä prosenttiyksiköllä 41 prosenttiin, kun taas työväenpuolueen laski kahdella prosenttiyksiköllä 39 prosenttiin.

Tiedot perustuvat uutistoimisto Reutersin Ipsos MORI:lla teettämään mielipidemittaukseen. Siihen haastateltiin puhelimitse Cameronin päätöksen jälkeen tuhatta brittiä 10.-12. joulukuuta.

Politiikan professori Justin Fisher arvelee, ettei suosion ponnahdus ole kovin pitkäaikainen. Hän arvioi, että Cameron on onnistunut myymään päätöstään hyvänä asiana Britannialle.

- Minulle olisi yllätys, jos se kestäisi kauemmin kuin kaksi kuukautta.

Fisher kuitenkin sanoo, että mielipidemittauksen tulokset osoittavat työväenpuolueen haavoittuvuuden.

Viime viikon keskiviikkona brittilehti Independentissä julkaistussa mielipidemittauksessa konservatiivien ja työväenpuolueen kannatus taas oli molemmilla sama, 38 prosenttia.

Reutersin mielestä konservatiivien suosio on yllättävää, koska vain 12 prosenttia briteistä uskoo talouden parantuvan ensi vuonna.

Suosittelemme sinulle