Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

NFL-sensaatioluotsi teki veljelleen palveluksen

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan tämän kauden sensaatiojoukkue San Francisco 49ers osoitti parin vaisumman pelin jälkeen olevansa valmis haastamaan suosikit tosissaan. Tulokaspäävalmentaja Jim Harbaugh’n valmentama 49ers teki tämän veljen Johnin valmentamalle Baltimore Ravensille palveluksen voittamalla Pittsburgh Steelersin kotonaan 20-3.

Jim Harbaugh ja John Harbaugh
Kuva: EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Puolustus on ollut San Franciscon yllättävän menestyksen tae tällä kaudella. Myös Pittsburghia vastaan puolustus astui esiin isosti. Steelersin kaksi ensimmäistä hyökkäystä päättyivät siihen, että 49ers (Carlos Rogers ja Dashon Goldson) katkaisi jalkavammastaan huolimatta pelaavan Steelers-pelinrakentaja Ben Roethlisbergerin syötön.

San Franciscon hyökkäys on parantunut roimasti Harbaugh’n valmennuksessa, mutta yksi ongelma sitä on vainonnut koko kauden ajan: hyökkäys saadaan sujuvasti lähelle maalialuetta, mutta maalilinjan läheisyydessä pelinrakentaja Alex Smithin johtamalla hyökkäyksellä menee usein sormi suuhun.

Niin kävi nytkin, sillä 49ers johti tauolla vain 6-0, vaikka se sai aikaan pari pitkää hyökkäystä. San Francisco joutui jälleen turvautumaan loistavaa kautta pelaavaan potkaisijaansa David Akersiin. Akersin merkityksestä paljon kertoo se, että illan toisen ja kauden 38:nnen potkumaalinsa myötä Akers sysäsi legendaarisen laitahyökkääjän Jerry Ricen yhden kauden piste-ennätyksen historiaan 49ersin seurakirjoissa.

Toisen puoliajan alussa Pittsburgh sai vihdoin pistetilinsä auki Shaun Suishamin 51 jaardin potkumaalilla, mutta 49ersin vastaus oli komea. Vihdoin 49ers sai kotiyleisönsä edessä myös touchdownin aikaan, kun Smith löysi maalialueelta sisemmän laitahyökkääjän Vernon Davisin jaardin syötöllään.

Seuraavassa hyökkäyksessään Pittsburghin potkisija epäonnistui 48 jaardin potkumaaliyrityksessään. Pittsburgh sai pallon nopeasti takaisin, mutta seuraavan hyökkäyksen alussa Roethlisberger rähmäsi pallon Justin Smithin taklauksen seurauksena. Vastahyökkäys päättyi 49ers-keskushyökkääjä Frank Goren viiden jaardin touchdowniin, ja ottelu oli ratkennut.

20-3-voitolla Harbaugh teki palveluksen veljelleen Johnille, joka valmentaa Baltimore Ravensia. Baltimore on ollut viime vuosina Steelersin pikkuveli AFC North -divisioonassa, mutta nyt joukkueet ovat tasatilanteessa. Molempien saldo on 10-4, mutta Baltimore on voittanut keskinäiset ottelut. 49ersin saldo on 11-3, ja se on NFC-konferenssin kärkikhinoissa Green Bay Packersin perässä.

Ottelua varjostivat valaistusongelmat 49ersin kotistadionilla. Ottelun alku viivästyi parisenkymmentä minuuttia. Ottelu jouduttiin myös keskeyttämään kerran, kun valot hävisivät stadionilta.

GAMEWEEK 15, tulokset

Torstai

Atlanta – Jacksonville 41-14

Lauantai

Tampa Bay – Dallas 15-31

Sunnuntai

Buffalo – Miami 23-30

Chicago – Seattle 14-38

Houston – Carolina 13-28

Indianapolis – Tennessee 27-13

Kansas City – Green Bay 19-14

Minnesota – New Orleans 20-42

NY Giants – Washington 10-23

St. Louis – Cincinnati 13-20

Oakland – Detroit 27-28

Arizona – Cleveland 20-17 ja

Denver – New England 23-41

Philadelphia – NY Jets 45-19

San Diego – Baltimore 34-14

Maanantai

San Francisco – Pittsburgh 20-3

Katso taulukot NFL:n sivuilta

Suosittelemme sinulle