Hyppää sisältöön

Taisteluille ei näy loppua - lähes 50 kuoli jälleen Syyriassa

Raivokas taistelu jatkui Syyriassa tiistaina, ja ainakin 47 ihmistä on kuollut, kertovat ihmisoikeusaktivistit. Väkivaltaisuudet eivät ole rauhoittuneet ennen Arabiliiton ensimmäisten tarkkailijoiden saapumista maahan. Syyrian ihmisoikeusjärjestön tietojen mukaan 23 ihmistä kuoli taistellessaan presidentti Bashar al-Assadin joukkoja vastaan Idlibin provinssissa.

Taistelut ovat jatkuneet Etelä- ja Pohjois-Syyriassa, mutta maan pääkaupungissa Damaskoksessa presidentin tukijat kokoontuivat Sabe Bahratin aukiolle sankoin joukoin 19. joulukuuta. Kuva: SANA / EPA

Ihmisoikeusjärjestöi kertoi, että 14 al-Assadin joukkoihin kuuluvaa sotilasta kuoli kapinallisten väijytyksessä Etelä-Syyriassa tiistaina.

Pohjois-Syyriassa lähellä Turkin rajaa sijaitseva Idlib on kärsinyt hurjista taisteluista viime viikkojen aikana. Syyrian turvallisuusjoukot ampuivat kuoliaaksi yli 60 armeijan sotilaskarkuria, kun he yrittivät paeta tukikohdastaan Idlibissä maanantaina. Ihmisoikeusjärjestö kertoi myös, että kapinalliset ovat tuhonneet 17 armeijan kulkuneuvoa sitten sunnuntain.

Syyrian valtion uutistoimisto SANA kertoi, että turvallisuusjoukot tappoivat viisi terroristia Deraan provinssissa maananatai-iltana. SANA:n mukaan al-Assad määräsi kuolemanrangaistuksen niille, ketkä jakavat aseita terroristeille.

Suosittelemme sinulle