Hyppää sisältöön

Lähipostia puolustava adressi ministerille

Itäturkulaisen lähipostin lakkauttamista vastustava adressi on annettu keskiviikkona asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurulle. Nummenmäen Pientalot ry:n keräämässä nimilistassa vastustetaan Nummenmäen, Kuralan, Halisten, Hannunniitun ja Kohmon asiakkaita palvelevan posti 54 lopetusta.

Nimiä adressissa on runsaat 5500. Ministeri Kiurulle nimilistan luovuttivat yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Tuohi ja turkulainen Sdp:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta.

Eloranta kertoo lähettämässään tiedotteessa olevansa itse lähipostin asiakas ja olevansa huolissaan postipalveluiden jatkuvasta supistamisesta.

Nummenmäen pientalot ry:n puheenjohtaja Jukka Tuohi pitää päätöstä postin lakkauttamisesta perusteettomana. Nykyisin samassa kiinteistössä postin kanssa on toiminut muun muassa. kauppa.

– Perin omituista, että postipalveluja varten pitäisi jatkossa lähteä erikseen keskustaan asioimaan, Tuohi linjaa.

Ministeri: Asia tutkitaan

Tiedotteen mukaan ministeri Kiuru otti turkulaisten terveiset vakavana vastaan ja totesi, että lain mukaan postipalveluiden on sijaittava kohtuullisen matkan päässä ja niiden on oltava saatavilla asioimisalueella. Kiurun mukaan viestintäviraston on tutkittava täyttyykö lain kirjain lakkauttamispäätöksissä.

Posti 54:n palvelut ollaan siirtämässä aivan Turun keskustan läheisyyteen, posti 70:n kanssa samoihin tiloihin.

Itella ilmoitti syksyllä lakkauttavansa Turussa postin palvelupisteitä sekä keskittävänsä postipalveluja suurempiin yksiköihin. Koko maassa on kyse 17 postin toiminnan loppumisesta kokonaan ja toiset 17 on muuttumassa asiamiesposteiksi. Muutoksilla tavoitellaan sadan miljoonan euron säästöjä.

Suosittelemme sinulle