Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Joulukaupungissa harvat ravintolat auki

Joulunvietto on siirtynyt entistä enemmän kodin ulkopuolelle. Turku Touring on saanut joulun alla useita kyselyjä Turussa joulun aikaan avoinna olevista ravintoloista. Kysyntä on suurempaa kuin tarjonta, kerrotaan matkailuneuvonnasta. Vain kahden suurimman hotellin ravintolat ovat auki koko joulun. Monet tutut ruokapaikat pitävät ovensa kiinni.

Turun tuomiokirkko ja joulukuusi.
Kuva: YLE / Sami Tammi
Avaa Yle-sovelluksessa

Ravintoloiden tilannetta ovat kyselleet sekä kotimaiset että ulkomaalaiset matkailijat. Kotimaisten matkailijoiden lisäksi joulukaupungissa liikkuu ainakin ruotsalaisia ja pohjoisamerikkalaisia. Puolasta on tullut myös kyselyjä Turun joulutarjonnasta.

Suomen Turku markkinoi edelleen itseään Suomen joulukaupunkina. Joulukauden aikana järjestetään yli 400 tapahtumaa. Esimerkiksi vanhan Suurtorin joulumarkkinoilla kävi 70 000 vierasta sadekeleistä huolimatta. Kävijämäärä putosi vain 10 000:lla.

Joulurauhan julistamisen lisäksi joulupäivänä järjestetään suosittu Bellmannin ajan joulukonsertti jo neljännen kerran. Tapaninpäivänä Luostarinmäen käsityöläismuseossa ovat luvassa perinteiset tapaninlaulajaiset.

Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen markkinointipäällikkö Maarit Keto-Seppälä myöntää, että jatkossa ihmisten ajankäyttöä pitää pohtia.

- Joulunvietto on siirtynyt kodin ulkopuolelle. Neljättä kertaa järjestettävä Bellmann-konsertti on juuri sellainen tapahtuma, johon voi tulla vaikka yksin ja jossa lauletaan muitakin kuin joululauluja.

Suosittelemme sinulle