Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

KRP: Shkupollilla useita aiempia tappouhkauksia

Espoon Sellon kauppakeskuksen ampumisista epäilty Ibrahim Shkupolli oli esittänyt tappouhkauksia useita kertoja. KRP:n ylikomisario Tero Haapala kertoo YLE Uutisten haastattelussa, että poliisilla oli tiedossa Shkupollin toistuneet uhkailut naisystäväänsä kohtaan. Juuri uhkailevan käytöksen takia hänelle oli syksyllä määrätty lähestymiskielto.

Ibrahim Shkupolli
Kuva: Poliisi
Avaa Yle-sovelluksessa

Ampumistapauksen yleistutkinnan johtaja Haapala sanoo, että erilaisten uhkailujen määrää selvitellään parhaillaan. Poliisilla ei ole tiedossa, onko epäilty käynyt Sellon kauppakeskuksessa esittämässä tappouhkauksia juuri tekoa edeltäneiden päivien aikana. Mutta useita aiempia uhkauksia selvitellään parhaillaan, kertoo Haapala.

KRP:n Haapala kertoo myös, että näin jälkikäteen voi arvioida että lähestymiskiellon lisäksi olisi ehkä pitänyt harkita muitakin keinoja.

Tuomioita myös aserikoksista

Espoon Sellon kauppakeskuksen ampumisista epäillyllä oli tilillään aiempia tuomioita myös aserikoksista. Haapalan mukaan hänellä oli taustalla myös omaisuusrikoksia ja muutamia huumerikoksia.

Shkupollin lähestymiskieltoa oli hakenut Sellon Prismassa työskennellyt ex-kumppani, joka sai surmansa ammuskelussa. KRP:n Haapala kertoi YLE Uutisille, että poliisi ei ole vielä selvittänyt tarkkaa kuvaa murheellisesta tapahtumasarjasta. Vielä on epäselvää, ampuiko epäilty ensin entisen naisystävänsä ja sen jälkeen neljä Prisman työntekijää, vai tapahtuiko naisystävän surma vasta Sellon veriteon jälkeen.

Espoon käräjäoikeus oli tuominnut Ibrahim Shkupollin aiemmasta ampuma-aserikoksesta vuonna 2003. Shkupolli oli luvattomasti pitänyt hallussaaan 7,65-kaliiberista pistoolia ja siihen sopivia patruunoita.

Helsingin käräjäoikeudessa Shkupolli oli tuomittu ampuma-aserikkomuksesta vuonna 2007. Hän oli ilman asianmukaista lupaa pitänyt hallussaaan 18 kappaletta 9 mm:n pistoolin patruunoita, mistä hänet tuomittiin 20 päiväsakkoon.

Espoon käräjäoikeus oli myös määrännyt Shkupollin lähestymiskieltoon, jota miehen entinen kumppani oli hakenut. Käräjäoikeuden tuomion mukaan hakija kertoi miehen uhkailleen häntä ja hänen läheisiään hengen ja terveyden menetyksellä. Oikeuden mielestä oli perusteltua olettaa, että mies voisi tehdä hakijaan kohdistuvan rikoksen.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan entinen kumppani työskenteli Sellon kauppakeskuksessa, ja mies oli tullut myös sinne esittämään uhkailuja.

Poliisin mukaan epäillyllä on entuudestaan tilillään myös laiton uhkaus.

Serbian viranomaiset kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että Shkupolli oli syntynyt Mitrovican kaupungissa Pohjois-Kosovossa. Alustavien tietojen mukaan Shkupollilla ei ole rikosrekisteriä Serbiassa, kertoi maan sisäministeriön edustaja.

Suosittelemme