Hyppää sisältöön

Rata-autoilun SM-sarjaa ajettiin Jurvassa

Rata-autoilun kilpailukauden toiseksi viimeinen SM-viikonloppu ajettiin Jurvassa Botniaringin radalla sunnuntaina helteisissä oloissa.

Kisapäivä keräsi kiitettävän yleisömäärän Botniaringin radalle Johan Rajamäen F1-autojen tarjotessa näytösajoa.

Formula-luokissa korkeimmalle pallille nousivat tismalleen samat nimet kuin eilenkin.

Formula kolmosten tasaväkisessä luokassa voittoon ajoi tänäänkin Kimmo Joutvuo kasvattaen hienoista johtoaan sarjapisteissä seuraavina tuleviin Nikolay Martsenkoon ja Jani Tammeen.

Viikonlopusta tuplavoiton nappasi myös Formula Renault 2.0 -luokan eilinen voittaja Jukka Honkavuori. Myös Tomi Limmonen uusi kakkossijansa, mutta kolmannelle palkintopallille nousi eilisen

nelonen Johannes Moor.

Saman kaavan mukaan Formula Fordin eilisen ykkönen Janne Knuutinen ylitti myös ensimmäisenä maaliviivan Oskari Kurki-Suonion ja Sebastian Nummen seuratessa perässä.

GT3-luokkaa johtava Mikko Eskelinen ajoi aika-ajoissa kärkisijat, mutta joutui lauantaisessa kisalähdössä moottoririkon

seurauksena kaartamaan radan reunalle vain kahden kisakierroksen jälkeen. Yön aikana Lamborghininsa ajokuntoon saaneen Eskelisen auto tuntui aamun lämmittelyissä miehen mukaan jopa hieman paremmalta kuin lauantain aika-ajoissa.

Eilen hienon kisan ja voiton ajanut ajotiimi Jukka Ylitalo ja Valle

Mäkelä onnistuivat mainiosti myös sunnuntain kisassa. Jukka Ylitalo pysytteli alkupuoliskon ykkösenä ajaneen Eskelisen tuntumassa. Kun Mäkelä siirtyi ratin taakse kisan puolivälissä, Mäkelä siirtyi kisan kärkeen vain muutaman kierroksen jälkeen ja nakutti koko loppukisan reilun sekunnin verran Eskelistä nopeampia kierrosaikoja.

Myös Mäkelä ja Ylitalo uusivat siis eilisen voittonsa ja luokkaa johtava Mikko Eskelinen kasvatti kakkossijallaan entisestäänkin lihavaa pistetiliään. Eskelinen pääsee lähtemään Ahveniston finaaliin mukavista asetelmista. Ero hänen ja toisena olevan Petri Lappalaisen välillä on jo niin mittava, että Eskeliselle riittäisi Ahvenistolla pelkkä aika-ajojen voitto mestaruuden varmistamiseen.

Super Touring -luokassa nähtiin sama kärkikaksikko kuin eilenkin Mikko Tiaisen saapuessa ensimmäisenä maaliin.

Jurvan kisan päättäneet BMW:t saapuivat maaliin seuraavassa järjestyksessä: Kai Eklund/Gunnar Alm, Olavi Suono/Olli Jalonen ja Mika Rönnberg.

Rata-SM -sarjan finaali ajetaan Ahveniston radalla 5.-6.9.2009. Suuri osa Jurvassa kilpailleista kuskeista nähdään myös ensi viikonloppuna Race of Porvoo -tapahtumassa muiden kansainvälisten huippukuskien joukossa.

Suosittelemme sinulle