Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Heikkilän Lokomotiv on outo lintu KHL-suosikkien joukossa

Kari Heikkilän valmentama Lokomotiv Jaroslavl on yksi torstaina alkavan jääkiekon KHL-kauden viidestä suurimmasta suosikista. Lokomotiv eroaa muista suosikeista siinä, että Aleksei Jashinin siirryttyä Pietariin todelliset supertähdet puuttuvat Jaroslavlista.

Avaa Yle-sovelluksessa

- Tällä hetkellä meillä ei ole muiden joukkueiden tapaan supertähtiä. Jashin kuului siihen kategoriaan, mutta nyt heitä ei meillä ole. Tasaisuus on meidän juttu: kolme ketjua pystyy maalintekoon, eikä sovi unohtaa nelosketjuakaan, Heikkilä näkee.

- Pelaamme ennen kaikkea joukkueena kurinalaisesti, mihin menestyksemme on perustunut. Roolituksemme on kunnossa, emmekä ole niin vahvasti yksilöiden varassa.

Aivan nimetön Lokomotivin joukkuekaan ei ole. Taitava ja maaliahne tshekkikaksikko Zbynek Irgl-Josef Vasicek sai NHL:stä seurakseen Radek Bonkin ja Richard Zednikin. Nimet ovat kuitenkin köykäisiä, jos vertaa Salavat Julajev Ufaan (mm. Aleksander Radulov ja Viktor Kozlov), Metallurg Magnitogorskiin (mm. Sergei Fedorov ja Jan Marek), SKA Pietariin (mm. Sergei Zubov ja Jashin) tai Ak Bars Kazaniin (mm. Aleksei Morozov ja Danis Zaripov).

- Yhdelle ylivoimapuolustajalle olisi tilaus, mutta muuten joukkueemme on viime vuotta liikkuvampi. Richard Zednik ja Radek Bonk ovat tuoneet meille yhdenlaista erikoisosaamista, mitä ei viime kaudella juurikaan ollut, Heikkilä näkee.

- Sentteriosastomme on etenkin Bonkin myötä vahvistunut. Zednik taas tuo paljon yllätyksellisyyttä ja jalkanopeutta joukkueeseen.

Edellä mainittujen kärkihyökkääjien ohella Lokomotivin tärkeimmät pelaajat ovat kokenut puolustaja Vitali Vishnevski ja huikean viime kauden pelannut maalivahti Georgi Gelashvili. Venäjän maajoukkueeseen Tshekin EHT-turnaukseen valittu Gelashvili nousi lähes puskista KHL:n tähtivahtien joukkoon viime kaudella, mutta Heikkilä ei näe pienintäkään riskiä niin sanotusta toisen kauden kirouksesta.

- Ei ole pienintäkään riskiä siitä, että Gelashvilin pää alkaisi seota. Meillä on yksi liigan parhaista maalivahdeista, Heikkilä vakuuttaa.

Suosittelemme sinulle