Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

Esikoisromaanin päähenkilöt Isaac ja Max ovat siamilaiset kaksoset, jotka syntyivät Saksassa 1899 . Leena Parkkinen kirjoittaa heidän elämästään ympäri Eurooppaa esiintyvinä taiteilijoina aina vuoteen 1932. Romaani on täynnä kirjavia tarinoita erikoisista ihmisistä. Niin sanottuja normaaleja ihmisiä ei juurikaan kirjassa ole.

Avaa Yle-sovelluksessa

Karnevalistisesti kirjoitettu romaani vie lukijan sirkuksen maailmaan, jossa Isaac ja Max hankkivat toimeentulonsa. Parkkinen kirjoittaa kuinka siamilaiset kaksoset joutuvat elämään katseiden kohteina ja kuinka ihmisiä esineellistetään. Teos kyseenalaistaa sen mikä on normaalia ja mikä poikkeavaa. Se viettelee lukijaa suvaitsemaan ihmisten erilaisuutta.

Siamilaiset kaksoset Isaac ja Max ovat toisiinsa kiinni kasvaneet kaksi eri henkilöä. Leena Parkkinen on löytänyt kiehtovan näkökulman pohtia identiteettiä. Minuuden kuvaamisessa ja lukuisissa mielikuvituksellisissa tarinoissa ovat tämän teoksen ansiot, mutta Parkkinen jättää hyödyntämättä Euroopan historian mielenkiintoisen ajanjakson.

Leena Parkkinen (s. 1979)

Sinun jälkeesi, Max (esikoisromaani 2009)

Suosittelemme