Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Jussilainen: Ahonen liioittelee kirjassaan

Paluun mäkihypyn pariin tehnyt Janne Ahonen julkisti maanantaina Kuningaskotka-kirjansa, jossa Ahonen kertoo mm. kisareissuilla tapahtuneesta juopottelusta. Ahosen kumppanina tuohon aikaan pyörineellä Risto Jussilaisella on Ahosen kanssa erilainen käsitys tapahtumista.

Avaa Yle-sovelluksessa

- No tietysti asioitahan ei voi täysin kiistääkään, mutta kyllä vähän oudolta tuntuu, että Janne päätyi tällaiseen ratkaisuun ja latelee sieltä kaikkea ulos. Tietysti Jannen kanssa 15 vuotta kierrettiin, joten mahtuuhan sinne kaikenlaista, Jussilainen kertoi Radio Keski-Suomen haastattelussa.

Ahonen oli varovaisesti kertonut Jussilaiselle kirjan teosta, mutta lopullinen sisältö tuli entiselle mäkihyppääjälle yllätyksenä.

- En osannut odottaa, että tällaisia asioita sieltä on tulossa, Jussilainen myönsi.

Ahosen kirjassa kerrotaan mm. tarina, jossa Ahonen ja Jussilainen päätyivät käsirautoihin kisareissulla Koreassa.

- En ryhdy painettua sanaa kiistämään, mutta en minä ainakaan käsiraudoissa ollut missään vaiheessa. Valvonnassa me olimme kyllä, mutta emme raudoissa. Se oli poikamaista hölmöilyä, ei osattu ajatella sitä että korealainen poliisi on hivenen erilainen kuin suomalainen poliisi... Isoin ongelma oli se, että me emme puhu koreaa, eivätkä poliisit puhuneet englantia, Jussilainen muistelee.

- Nuorella miehellä alkoholin kanssa voi tulla ongelmia, mutta ei siellä kisareissuilla mitään ihmeempää ollut. Yleensä hyvin siististihän tuolla kisareissuilla mennään. Kun kirjaa kirjoitetaan, niin sinnehän saadaan ne mehevimmät jutut. Niistä kun tehdään vielä vähän mehevämpiä, niin kyllähän se kohua herättää, Jussilainen arvioi.

Suurin kohu maanantaina nousi Ahosen haamuhypystä Planican lentomäessä vuonna 2005. Ahosen kirjassa kerrotaan, että Ahonen ja Jussilainen valmistautuivat koitokseen "kunnon keitolla".

- Muistan sen. Ehkä Janne hieman sitä alkoholin määrää siinä liioittelee. Katsoin eilen taas sen hypyn, eikä sellaisia temppuja tehdä, jos aamuneljään asti oltaisiin rysketty ja muutaman tunnin yöunilla menty. Kyllähän siinä ilta vähän venähti ja siinä otettiin, mutta en usko, että aamulla mitään sen kummempia on ollut, Jussilainen kertoo.

Suosittelemme