Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

13.1.1940: Oma syvyyspommi upottaa suomalaislaivan Ahvenanmaalla

Neuvostosukellusvene Sts 324 hyökkää suomalaisten laivasaattueita vastaan Märketin vesillä Ahvenanmaalla. Sukellusveneen laukaisemat torpedot menevät suomalaisalusten välistä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalainen saattaja Aura II pudottaa viisi syvyyspommia ja hetken kuluttua meren pinnalla näkyy öljyläikkä. Auran päällikkö käskee laskemaan vielä yhden syvyyspommin, mutta se räjähtää laivan kannella. Alus uppoaa viidessä minuutissa vieden mukanaan 26 miehistön jäsentä.

Pienten vihollisyksiköiden hyökkäysyritykset torjutaan Lähteellä ja Summassa. Taistelutoiminta on ollut Kannaksella koko tammikuun ajan vähäistä, mutta venäläisten tykistöhäirintä on jatkuvaa.

Neuvostoliiton pommikoneet suorittavat ilmapommituksia useilla paikkakunnilla. Hämeenlinnassa saa ilmapommituksessa surmansa 12 henkilöä, haavoittuneita on 21. Helsingissä ilmahyökkäyksessä Hietalahden telakka syttyy tuleen ja pommituksissa kuolee kuusi henkilöä ja 21 haavoittuu.

Yleisradio varoittaa kuuntelijoita vihollisen radiopropagandasta: vihollisen häirinnän vuoksi Yleisradio ilmoittaa käyttävänsä ohjelmissaan vain kuuntelijoiden hyvin tuntemia kuulutttajia.

14-vuotias ihmelapsi, viulutaiteilija Heimo Haitto on vetonaulana Suomen Avun Keskuksen juhlakonsertissa Tukholmassa. Ammattinyrkkeilijä Gunnar Bärlund voittaa pisteillä Pittsburgissa amerikkalaisen Jim Thompsonin. Osa ottelutuloista luovutetaan Suomelle.

Rio de Janeirossa kahvinviljelijät lahjoittavat Suomelle 60 000 säkkiä kahvia.

Suosittelemme