Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Suomen ensimmäinen basaarialue avataan Varissuolle

Suomen ensimmäinen basaarialue avautuu pääsiäiseen mennessä Turun Varissuolla. Myyntiin tulee eksoottisia tuotteita eri puolilta maailmaa, ja lähes kaikki yrittäjät ovat maahanmuuttajataustaisia.

Avaa Yle-sovelluksessa

Idän Basaari avaa alueen Turun Varissuon liikekeskuksen pohjakerrokseen pääsiäiseen mennessä. Kiinteistössä tehdään parhaillaan muutos- ja remontointitöitä.

Basaarista vastaa turkulainen yhtiö, joka vuokraa liiketiloja sellaisille yrittäjille, jotka tuovat keskukseen eksoottisia myyntituotteita eri puolilta maailmaa. Lähes kaikki yrittäjät ovat maahanmuuttajataustaisia.

Myyntiin tulee mm. kaukomaiden elintarvikkeita ja mausteita sekä vaatteita, lahjatavaroita ja mattoja. Liiketilaa on käytössä noin 1 000 neliömetriä.

Idän Basaari Oy:n yrittäjä Ahmed Al Chibib toteaa, että basaarialueelle halutaan luon rennon itämainen ja vilkas ilmapiiri.

- Keskeinen tarkoitus on, että basaarista tulisi houkutteleva kaupankäyntipaikka kaikille turkulaisille. Lisäksi pyrkimyksenä on luoda paikasta niin houkutteleva ja ainutkertainen paikka, että se houkuttelee ihmisiä bussilasteittain myös muualta Suomesta, toteaa Al Chibib.

Suosittelemme