Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Venäjä tuli tasoihin - tunteet käyvät kuumina

Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa parhaillaan Venäjää vastaan Moskovan EHT-turnauksessa. Sekavan toisen erän jälkeen kolmanteen erään lähdetään 1-1-tilanteesta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Jos oli avauserän alku Suomen, toisessa erässä kävi täysin päinvastoin. Ensimmäisen kuuden ja puolen minuutin aikana Venäjä myrskysi lähes taukoamatta Suomen maalilla, ja vain Teemu Lassilan torjunnat ja tuuri pitivät Suomen johdossa - hetken aikaa.

Viktor Kozlovin komea soolonousu päättyi tolppalaukaukseen ja Aleksei Morozovin veto kilpistyi Suomen maalivahdin Teemu Lassilan patjaan, mutta ajassa 26.17 Venäjä tuli tasoihin. Kari Heikkilän alaisuudessa Lokomotiv Jaroslavlissa pelaava Aleksei Mihnov ohjasi maalin edestä Vitali Atjushovin siniviivakudin maaliin.

Mihnovin maalin jälkeen peli meni sekavaksi poukkoiluksi puolin ja toisin. Myös tunteet kuumenivat erän puolenvälin jälkeen, ja päähämmentäjänä toimi Suomen 1-0-maalin avauserässä alustanut Leo Komarov, mikä ei varmasti yllätä ketään. Peli seisoi monta minuuttia, kun jäähysoppaa setvittiin.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä sekavammaksi peli meni molemmilla joukkueilla. Kumpikin pääsi pariin otteeseen vastahyökkäyksiin, mutta tulos oli varsin laihaa. Toisessa erässä jaettiin peräti 11 kaksiminuuttista, mikä sekoitti osaltaan molempien peliä.

Venäjä - Suomi tilanne 40 min 1-1

0-1 03.55 Hytönen (Komarov)

1-1 26.17 Mihnov (Atjushov,Kozlov)

Suosittelemme