Hyppää sisältöön

Jortikka tuskailee maalinteon vaikeutta

Suomen nuoret kamppailevat varhain sunnuntaiaamuna USA:ta vastaan alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-turnauksen välieräpaikasta. Suomi tarvitsi jatkopaikkaansa apua Venäjältäkin, mutta päävalmentaja Hannu Jortikka näkee Suomen ryhmän ansainneen paikkansa pudotuspeleissä.

- Näen asian sillä tavalla, että itse pelasimme itsemme jatkoon (voittamalla Tshekin avausottelussa). Meillä oli minimitavoite, että parannetaan sijoitusta viime vuodesta, jotta Suomi pääsisi parempaan lohkoon tulevaisuudessakin. Nyt nämä pelit ovat kerrasta poikki, Jortikka muistuttaa.

Suomen vastustaja puolivälierissä on Yhdysvallat. Jortikka tietää keinot, millä tulevaa vastustajaa horjutetaan.

- Erilainen joukkue sieltä tulee vastaan, mutta en näe, etteikö se sopisi meille. Maalin eteen meidän on päästävä paljon, paljon hanakammin ja otettava iskuja vastaan näitä pohjoisamerikkalaisia vastaan.

Suomi on kärsinyt Kanadassa pelattavassa MM-turnauksessa perin tutusta ongelmasta - maalinteon vaikeudesta. Vaikka Suomi on määrännyt tahdin kaukalossa, tehot ovat puuttuneet.

- En tiedä, mitä valmennusjohto voi asialle tehdä, mutta maalinteolle on tehtävä jotain. Ei noin selkeästi voi hallita pelejä ja hukata tilanteita. On otettava huomioon, että niitä laukauksia menee vielä muutama kymmenen ohi. Tuollaisiin laukausmääriin ei SM-liigassa päästä pelissä kuin pelissä. Joku nyt mättää, ja se on saatava kuntoon, Jortikka painottaa.

Suosittelemme sinulle