Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Rakkaudettomuuden aukon voi täyttää

Rakkautta vaille jäänyt voi löytää sen myöhemmin. Tämä vaatii itsetuntemusta. Vanajaveden opistossa tutkitaan hyväksynnän ja rakkauden puolia viikonvaihteessa.

Minna Marsh
Hämeenlinnalaislähtöinen Minna Marsh tekee töitä sekä sydämen että liikunnan asioiden parissa. Kuva: YLE / Anne Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vanajaveden opiston viikonvaihteen kurssi on nimeltään Rakkaudesta minuun. Vetäjä Minna Marshin kurssilla tutkitaan itsetunnon muodostumista ja varhaisen vuorovaikutuksen merkitystä.

Koetko jääneesi ilman hyväksyntää tai rakkautta? Onko niitä mahdollista vielä saada.

Minnan vastaus on kyllä.

Viikonvaihteessa kurssilaiset opettelevat näkemään todellisen arvomme ja kohtaamaan varjopuolemme. Lisäksi on harjoituksia ja itsearviointitestejä.

Minna Marsh on perehtynyt ihmisen tunne-elämää koskeviin kysymyksiin 20 vuoden ajan.

Marshin metodit pohjautuvat muun muassa kognitiiviseen psykologiaan, aivotututkimuksiin, neuropsykologiaan ja terveen järjen käyttöön.

- Olen erityisen kiinnostunut sisäisten, piilevien voimavarojen saattamisesta pintaan, motivoituneiden ihmisten kanssa työskentelystä ja haasteellisista pähkinöistä.

Lauantaina ja sunnuntaina järjestettävällä Rakkaudesta minuun kurssille on ilmoittautunut 13 asiasta kiinnostunutta. Minna Marshin mukaan ilmoittautuneiden joukossa on muutama mieskin. Kurssilaiset ovat 20 - 55 vuotiaita.

Suosittelemme sinulle