Hyppää sisältöön

Vuokko Lahtela on kerkeäkielinen kiinteistönvälittäjä

Kiinteistönvälittäjä Vuokko Lahtela on herättänyt hilpeyttä ilmoitusteksteillään, jotka ovat hillittömän humoristisia ja ennen kaikkea poikkeavat alan tavanomaisesta tyylistä. Vuokko esimerkiksi otsikoi nettisivunsa: "Jos pidät asunnostasi, älä vaan meille soita. Me myydään se!" Ja saattaapa välittäjä suomia teksteissään oman alansa epäkohtiakin.

Kuva: YLE Turku / Kalle Talonen

Vuokko Lahtelan omaperäinen ote on tietoinen valinta ja omasta päästä lähtöisin. Mainostoimistoja ei ole tarvinnut pyytää strategiaa pohtimaan. Ajankohtaiseksi havahduttava tyyli tuli siinä vaiheessa, kun Vuokko siirtyi isosta toimistosta omaan firmaan.

- Asiassa on tietysti kaksi puolta: jos mainoksissa käytetäänkin huumoria, itse kaupankäynnissä ollaan hyvin pilkuntarkkoja. Näitä ei auta sekoittaa.

Oma ideariihi

Vuokon viimeisimmässä lehti-ilmoituksessa on iso liuta erilaisia hahmoja, joista suurta osaa esittää valepukuinen Vuokko itse. Hän on esimerkiksi Zakari Holm, "stylisti-fakiiri, joka on stailannut mm. David Hasselhoffin, Matin ja Tepon, Miina Äkkijyrkän ja Dannyn kodit".

Muita hahmoja esittävät toimistossa työskentelevät tytär Cissi Lindberg ja Anderas Grönblom ("välittäjä ja finlandssvensk monitoimikone").

- Meillä oli tosi hauskaa, kun teimme ilmoitusta. Jos ideoista tuli pulaa, henkilökunta kehotti menemään takahuoneeseen hetkeksi ja siellä niitä sitten syntyi. "Takahuone" sattui olemaan firman huussi, ainoa paikka, jossa sai olla hetken rauhassa.

Kehitystyötä ja kannanottoja

Vuokko sanoo huomanneensa netin edut kiinteisvälityksessä. Kauppa käy niin nopeasti, että lehti-ilmoitus saattaa jäädä pahimmillaan jäädä ilmestyessään vanhaksi. Toimisto onkin juuri avannut Facebook-sivunsa tässä tarkoituksessa.

Yksi asia, joka saattaa hyvinkin joutua Vuokon huumorin kohteeksi, on kiinteistönvälittäjä-pankkiyhdistelmä.

- Halveksin suuresti sitä, että pankki määrää, millä hinnalla koti myydään ja että lainan saanti ei ole mahdollista, jos ei anneta kauppaa pankin välitysfirmalle.

Vuokko vihjaa, että tällaista peluria voisi hänen ilmoituksessaan esittää Ville Mähönen, myyntipäällikkö, LKV, YKV, AKA, MMM, Ph.D, LL, Fil.M, SEFE, PPL, SH, AuK.

Suosittelemme sinulle