Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ilmastonmuutos näyttäytyy Kivikeskuksessa - Stenvall vetonaulana

Suomen Kivikeskus Juuassa ja Joensuun taidemuseo aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. Molemmissa avataan samanaikaisesti kesäkuun alussa ilmastonmuutokseen pureutuva Luvassa Lämpenevää -näyttely. Taiteilijoita ovat muun muassa Kaj Stenvall, Maaria Wirkkala ja Kari Cavén.

Kaj Stenvall on ilmastonmuutoksen asialla Kivikeskuksen kesänäyttelyssä.
Kaj Stenvall on ilmastonmuutoksen asialla Kivikeskuksen kesänäyttelyssä. Kuva: Johanna Viljakainen / STT Info Kuva
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Kivikeskuksessa ilmastonmuutoksesta töillään kertoo ankkahahmoistaan tunnettu taiteilija Kaj Stenvall. Joensuun taidemuseoon esille tulee yli kolmenkymmenen taiteilijan työt. Mukana ovat esimerkiksi Maaria Wirkkala ja Kari Cavén.

- Ymmärtäminen on tietysti aina nykytaiteen kohdalla vähän ongelmallista. Kuitenkin nämä esitystavat ovat niin selkeästi ilmastonmuutosilmiöihin viittaavia, että uskoisin asian valkenevan. Ja tietysti siinä voidaan käyttää tällaisia näyttelyteknisiä lisäkeinoja eli laittaa yhteyksiin teemaotsikoita, sanoo kuraattori Ulla Pennanen taidemuseosta.

Nykytaiteen ymmärtämiseksi on apuun kutsuttu myös tiede.

- Yhteistyötä tehdään Pohjois-Karjalan biosfäärialueen tutkijoiden kanssa, jotka antavat näin taustatukea luonnontieteen puolelta, valaisee Pennanen.

Suomen Kivikeskus ja Joensuun taidemuseo ovat jo alustavasti neuvotelleet yhteistyön jatkamisesta ensi kesän jälkeen.

Suosittelemme