Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Rahapula estää jäähallin tulon Myllypuroon

Vuosia vireillä ollut Myllypuron mittava jääurheilukeskushanke siirtyy yhä kauemmas tulevaisuuteen. Vielä vuosi sitten Helsingissä eläteltiin toiveita, että kansainväliset vaatimukset täyttävä jääliikuntapaikka olisi pystytty käynnistämään valtion elvytysrahalla.

Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo kertoo, että vastikään tehdyt tarkat laskelmat hallin hinnasta ovat oleellisesti erilaiset, kuin mitä aiemmin on laskettu.

– Aiemmin on puhuttu, että halli voisi nousta noin 15 miljoonalla. Nyt on kuitenkin päädytty 40–50 miljoonaan euroon. Kyllä se merkitsee sitä, että hallia ei lähitulevaisuudessa ole missään rakennusohjelmissa, sanoo Rauramo.

Suomen Taitoluisteluliitto ja Suomen luisteluliitto ovat suunnitelleet Myllypuron jääurheilukeskusta jo vuodesta 2002. Keskusta tarvitsisivat erityisesti taito- ja pikaluistelijat sekä jääpalloilijat.

Keskus toisi jääurheilun arvokisoja Suomeen

Urheilukeskus parantaisi liittojen mukaan merkittävästi mahdollisuuksia saada Helsinkiin pikaluistelun ja jääpallon kansainvälisiä arvokilpailuja.

Liitot arvioivat, että hallin valmistuttua siellä pidettäisiin pikaluistelun arvokilpailut noin joka viides vuosi ja maailmancup-kilpailuja joka vuosi.

Taitoluistelun kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja hallissa pidettäisiin vuosittain. Jos halliin rakennettaisiin mahdollisuus jääpallon pelaamiseen, jääpallon arvokisoja pelattaisiin hallissa noin joka viides vuosi.

Suosittelemme