6 – 8 kpl vasikanposkea kalvo poistettuna
2 keltasipulia, halkaistuna ja kuorittuna
2 porkkanaa, kuorittuna
1 palsternakka, kuorittuna
1 valkosipuli, halkaistuna
½ juuriselleri, kuorittuna
1 laakerinlehti
1 rkl mustapippuria, kokonaisena
1 rkl hienoa merisuolaa
muutama maustepippuri
rosmariinin oksia
Laita kaikki aineet pataan ja täytä vedellä. Hauduta uunissa kansi päällä 4-5 tuntia 130 astetta, kunnes liha on täysin murea. Jäähdytä pata. Nosta lihat liemestä ja kelmuta ne hyvin, jäähdytä.
Juures-inkivääripyree
Haudutusjuurekset
n. 5 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
suola
Valuta hyvin kokonaiset juurekset, jotka haudutettiin vasikanposkien kanssa, ja tarkista, ettei mausteita tule joukkoon. Laita kaikki aineet blenderiin ja soseuta pyre. Voit joutua ajamaan pyreen erissä, jotta saat tasaisen tuloksen. Tarkista maku.
Olutvaahto
6 dl haudutuslientä
2 dl kevyttä lageria tai pils olutta
2 dl kermaa
50g voita, kuutioina
Rosmariinin oksa
mustapippuria
suolaa
Laita haudutusliemi ja olut kattilaan ja keitä kunnes 1/3 on jäljellä. Lisää viimeiseksi viideksi minuutiksi rosmariininoksa. Poista rosmariini ja lisää kerma. Kiehauta ja poraa voi joukkoon sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Papucassoulet
300 g kypsiä mustapapuja
200 g vihreitä neulapapuja ryöpättynä
100 g savukylkeä/pekonia
2 kpl salottisipulia, hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
ruohosipulia
½ dl olutkastiketta
1-2 rkl voita
Laita kylmään kattilaan kuutioitu pekoni ja freesaa, kun rasva on irronnut pekonista lisää kattilaan voi, sipuli ja valkosipuli, kuullota. Lisää kypsät mustapavut ja kastike. Lämmitä kannen alla. Lämmitä posket papujen päällä. Sekoita lopuksi neulapavut ja hienonnettu ruohosipuli.
Paista vasikan poskiin kaunis väri paistinpannulla voissa, valkosipulin kynsien, timjamin ja sitruunankuoriviipaleen kanssa kokoajan valellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ohje: Timo Lepistö
Aamu-TV