Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Kuntalääkärit sopivat maltillisista palkankorotuksista

Kunta-ala ja kunnalliset lääkärit ovat saaneet neuvoteltua uuden työehtosopimuksen. Paperi on tarkoitus allekirjoittaa maanantaina illalla. Kuntalääkärien palkat nousevat helmikuussa 0,6 prosenttia ja ensi syksynä palkkoihin tulee 0,7 prosentin korotuserä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Lääkärien palkankorotukset ovat linjassa muiden kunta-alojen kanssa. Neuvotteluissa päästiin sopuun myös sairaalapäivystyksen hienosäädöstä, mutta muutokset ovat Lääkäriliiton puheenjohtaja Timo Kaukosen mukaan lähinnä teknisiä eivätkä näy potilaille.

- Olen tyytyväinen lopputulokseen. Vaikka raamit olivat tiukat, saimme korjattua alan epäkohtia, eli neuvottelut eivät olleet vain palkankorotusasiaa. Niiden suhteen olimme realisteja, sillä kuntatalous on nyt niin tiukalle, sanoo Kaukonen.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kehittämispäällikkö Jorma Palola kertoo myös työnantajan olevan tyytyväinen neuvottelutulokseen.

Sopimus syntyi ilman dramatiikkaa

Puheenjohtaja Kaukosen mukaan neuvottelutulos syntyi ilman dramatiikkaa eikä Lääkäriliitto missään vaiheessa harkinnut esimerkiksi lakkoa. Neuvottelutuloksen synty lykkääntyi maanantaille, koska perjantaina ei ehditty tehdä kaikkia laskelmia valmiiksi, sanoo Kaukonen. Muiden kunta-alojen työehdoista päästiin sopuun viime perjantaina.

Lääkärien uusi virkaehtosopimus astuu voimaan taannehtivasti helmikuun alusta. Sopimuskausi kestää vuoden 2011 loppuun. Lääkäriliiton valtuuskunta käsittelee uutta sopimusta ensi perjantaina.

Lääkärien kunnallisen virkaehtosopimuksen piirissä on noin 14 700 lääkäriä. Heistä 8 500 työskentelee sairaaloissa ja 3 400 terveyskeskuksissa. Sopimus koskee myös 2 400 hammaslääkäriä ja 400 eläinlääkäriä.

Suosittelemme