Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Hämeenlinnaan tuulahdus Broadwaylta

Musikaalimusiikki ja swing yhdistyvät uudella tavalla Sinfonia Lahden konsertissa Hämeenlinnassa. Kansainvälisen tason viihdettä lavalle tuovat Gary Williams ja Emma Kershaw, joka tunnetaan Celine Dionin ja Robbie Williamsin taustalaulajanakin.

Emma Kershaw laulusolistina
Avaa Yle-sovelluksessa

Broadway on ympäri vuorokauden elämää sykkivä New Yorkin viihdekeskus. Sinfonia Lahden konsertissa yhdistyy kaksi maailman suosituinta viihdemusiikin lajia: musikaali ja swing. Svengaava Broadway -konsertissa kuullaan swing-hengessä suosikkisävelmiä muun muassa musikaaleista Anything Goes, Maija Poppanen, Annie, Kismet ja Oklahoma.

Verkatehtaan konserttipäällikkö Marke Vornanen tietää, että elokuvamusiikki ja musikaalit vetävät väkeä konsertteihin.

- Tämä on kansainvälisen tason viihdettä Hämeenlinnassa.

Konsertin solistit brittitähdet Gary Williams ja Emma Kershaw ovat molemmat arvostettuja tekijöitä. Williamsia on tituleerattu erääksi Britannian kaikkien aikojen parhaimmista swing-laulajista The Timesissa. Kershaw puolestaan on esiintynyt useissa suuren kokoluokan Broadway-musiikaleissa, joista esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa Les Miserables, Fame, West Side Story ja Grease.

Konsertin kapellimestari Roderick Dunk esiintyy säännöllisesti yhdessä Iso-Britannian ja Irlannin yleisradioyhtiöiden BBC:n ja RTE:n konserttiorkestereiden kanssa, esittäen musiikkia laajalla skaalalla aina sinfonioista oopperoihin ja musiikkiteatterista elokuviin.

- Konsertin liput ovat myyneet hyvin, mutta jonkin verran paikkoja on vielä jäljellä, Vornanen kertoo.

Suosittelemme sinulle