Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Nykytytöt ovat ihania ja itsevarmoja

Masentunut ja itseään viiltelevä anorektikkonuori on kaukana todellisuudesta. Valtaosa teini-ikäisistä neidoista voi hyvin, on touhukkaita, ajattelevia ja aktiivisia.

Hymyilevä tyttö
Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

- Tytöt ovat itsevarmempia kuin 1980-luvulla ja hyvä niin. Tytöt uskovat, että he pääsevät mihin tahansa hommaan ja voivat ryhtyä vaikka presidentiksi, selvittää Demi-lehden päätoimittaja Jenni Lieto.

Ajat ovat muuttuneet ja nuoret sen myötä. Aiemmin esimerkiksi itsevarmuutta pidettiin nimenomaan pojille kuuluvana ominaisuutena.

Tytöt luottavat rakkauteen

Tytöt uskovat Demi-lehden teettämän tutkimuksen mukaan rakkauteen ja avioliittoon. Seurustelu on 12 -19-vuotiaille vakava asia.

- Rakastuminen piristää teinityttöjen mukaan päivää ja heidän mielestään on kiva olla ihastunut, kuvaa Lieto.

2010-luvun teinitytöt ovat aktiivisia, puhuvat ja tekevät paljon. Heitä kiinnostaa ajattelu, politiikka ja ihmissuhteet.

- Yllätyin siitä, ettei iloinen sinkkuelämä kiinnosta nuoria neitoja vaan he hakevat turvallista seurustelusuhdetta, kertoo Lieto.

Vanhemmat ovat tietämättömiä

Nuoret eivät juuri puhu vanhemmilleen ihastumisistaan. Eivätkä kerro peloistaan ja epävarmuuksistaan. Niitä on ennen muuta tytöillä, jotka eivät vielä seurustele.

- Voi olla, että vanhemmat hämääntyvät pitämään fiksuja tyttöjään tunnetasoltaan aikuisempina kuin ovatkaan, pelkää Lieto ja kysyy onko tyttöjen velvollisuus tilittää asioitaan vanhemmille vai pitäisikö nimenomaan vanhempien kiinnostua heistä.

Suosittelemme