Hyppää sisältöön

Inarissa voi lainata urheiluvälineitä kirjastosta

Inarin liikuntatoimi ja Inarin kunnankirjasto aloittivat ensimmäisinä Lapissa välinekirjaston, jossa urheiluvälineitä voi lainata kirjastokortilla kuten kirjoja, elokuvia, lehtiä tai musiikkia.

Erika Sarivaara tutkii Inarin pääkirjaston urheiluvälineitä Kuva: YLE/Maiju Saijets

Välinekirjaston valikoimissa on ulko- ja sisäliikuntavälineitä, joita voi lainata kahdeksi viikoksi kerrallaan. Inarin kunnan liikuntasihteeri Marke Rautiala sanoo, että välinekirjaston tavoitteena on innostaa kuntalaisia liikkumaan.

Kaamaslainen Erika Sarivaara innostui heti välinekirjaston valikoimista.

- Äsken kävelin ohi ja vilkaisin noita kävelysauvoja sillä silmällä. Ne kiinnostivat heti. Ja kun tulin lähemmäksi, niin huomasin että tuossahan on lumikenkiäkin.

Kävelysauvojen ja lumikenkien lisäksi välinekirjaston valikoimista löytyy suksipaketteja, askelmittareita, jumppapalloja, tarrapainoja ja gymstikkejä. Sarivaaran mielestä ulkoliikuntavälineet olivat kiinnostavampia kuin sisäliikuntaan tarkoitetut.

- Nuo ulkoliikuntavälineet minua kiinnostaa. Se voi olla, että tällä reissulla otan nuo sauvat mukaan. Sisäliikuntavälineet ei kiinnosta, koska itsellänikin jumppapallo pyörii käyttämättämänö olohuoneen nurkassa.

Liikuntasihteeri Marke Rautiala uskoo, että välinekirjaston hittituote tulee olemaan lumikenkäpaketti. Hannaksi itsensä esittelevä nuori nainen on samaa mieltä.

- Äkkiseltään näyttäisi, että nuo lumikengät kiinnostavat ja ehkä jumppapallo. Olen joskus miettinyt, että pitäisi hankkia sellainen. Nyt ei varmaan tarvitse, kun sen saa kirjastosta lainata.

Suosittelemme sinulle