Rapumuffinit
200 g jauhoista perunaa kypsänä
150 g vaalean kalan fileetä raakana (haukea, kuhaa, siikaa tai ahventa)
4 kpl kananmunankeltuaisia
1 rkl hillottua inkivääriä
suolaa
Tee tehosekoittimella tasainen massa raaka-aineista valmistaaksesi pohjan rapukakuille.
150g jättiravunpyrstöjä pilkottuna ( jätä muutamia salaattiin)
1-2 tl dijon sinappia
1/2 tuoretta punaista chiliä, hienonnettuna
1/2 dl tilliä, hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia, hienonnettuna
2 kpl kananmunan valkuaista vaahdotettuna.
Sekoita rapukakkupohjaan ravut ja mausteet. Nostele lopuksi valkuaisvaahto massaan.
1 dl korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Täytä vuoat rapumassalla. Älä täytä vuokia ihan täyteen, noin 3/4 on sopiva määrä. Paista muffineita 200 asteessa 14 - 16 minuuttia.
Kirpeää mangosalaattia
2 dl rypsiöljyä
10 cm pala purjoa
2 kpl porkkanaa
1/2 fenkoli
1 kpl mango
2 kpl lime
1 kpl granaattiomena
1 kpl tuore punainen chili
1 ruukku korianteria
suolaa, sokeria
Kuutio porkkana, purjo, fenkoli, mango ja chili. Laita kattilaan öljy ja kypsennä porkkana ja purjo. Lisää fenkoli ja nosta kattila levyltä. Lisää mango ja granaattiomena. Purista sekaan limenmehut ja tarkista maku. Lisää lopuksi korianteri.
Ohje: Timo Lepistö