Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Rapumuffinit

Timo Lepistön resepti vie makumatkalle Aasiaan. Rapumuffinien lisukkeeksi on tarjolla kirpeää mangosalaattia. Reseptissä tarvittavat chilin ja inkiväärin voi korvata myös sweetchili-kastikkeella, jos sellaista jääkaapista löytyy.

Rapumuffini ja kirpeä mangosalaatti
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Rapumuffinit

200 g jauhoista perunaa kypsänä

150 g vaalean kalan fileetä raakana (haukea, kuhaa, siikaa tai ahventa)

4 kpl kananmunankeltuaisia

1 rkl hillottua inkivääriä

suolaa

Tee tehosekoittimella tasainen massa raaka-aineista valmistaaksesi pohjan rapukakuille.

150g jättiravunpyrstöjä pilkottuna ( jätä muutamia salaattiin)

1-2 tl dijon sinappia

1/2 tuoretta punaista chiliä, hienonnettuna

1/2 dl tilliä, hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia, hienonnettuna

2 kpl kananmunan valkuaista vaahdotettuna.

Sekoita rapukakkupohjaan ravut ja mausteet. Nostele lopuksi valkuaisvaahto massaan.

1 dl korppujauhoja

Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Täytä vuoat rapumassalla. Älä täytä vuokia ihan täyteen, noin 3/4 on sopiva määrä. Paista muffineita 200 asteessa 14 - 16 minuuttia.

Kirpeää mangosalaattia

2 dl rypsiöljyä

10 cm pala purjoa

2 kpl porkkanaa

1/2 fenkoli

1 kpl mango

2 kpl lime

1 kpl granaattiomena

1 kpl tuore punainen chili

1 ruukku korianteria

suolaa, sokeria

Kuutio porkkana, purjo, fenkoli, mango ja chili. Laita kattilaan öljy ja kypsennä porkkana ja purjo. Lisää fenkoli ja nosta kattila levyltä. Lisää mango ja granaattiomena. Purista sekaan limenmehut ja tarkista maku. Lisää lopuksi korianteri.

Ohje: Timo Lepistö

Suosittelemme