Hyppää sisältöön

Karpela närkästyi lappilaiskommenteista

Keskustan kansanedustaja Tanja Karpela hämmästelee lappilaisten viranomaisten kielteisiä kommentteja salametsästyksen paljastajien vihjepalkkioista. Tarvitseeko rikos suojelua?, Karpela kysyy keskiviikkona julkaistussa blogikirjoituksessaan.

Kuva: Suomen Keskusta

Karpela on ehdottanut vihjepalkkioiden ottamista käyttöön salametsästyksen paljastamiseksi. Ehdotuksensa hän julkaisi blogissaan perjantaina ja kommentoi asiaa myös Lapin Radiolle maanantaina.

Lapin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Pertti Parikka sekä rajavartioston kapteeni Jouni Männistö suhtautuivat ajatukseen nihkeästi maanantaina Lapin Radiolle antamassaan haastattelussa. Sekä Parikka että Männistö näkivät, että vihjepalkkiot voisivat uhata naapurisopua. Männistö totesi haastattelussa, että länsimaisen oikeuskäsitykseen ei kuulu oman käden oikeus.

Tanja Karpela ihmettelee nyt, onko naapurisopu pidettävä yllä, jos sen hintana on vaikeneminen rikollisesta toiminnasta. Eikö poliisin huolena kuulu olla sittenkin rikosten selvittäminen?, hän näpäyttää Parikkaa blogissaan.

Männistöä Karpela pyytää luettelemaan sellaiset rikokset, joista naapurin pitäisi vaieta. Tanja Karpela muistuttaa, ettei oman käden oikeuden lisäksi länsimaiseen oikeuskäsitykseen ei kuulu sekään, että rajavartioston kapteeni luokittelee rikokset naapurisovun säilyttämisen valossa.

Suosittelemme sinulle