Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

YLEltä kaksi ehdokasta Suuren Journalistipalkinnon saajaksi

Vuoden journalistiseksi teoksi on ehdolla YLE Radio 1:n ohjelma Aristoteleen kantapää ja vuoden jutuksi YLEn MOT-ohjelmassa esitetty ohjelma Merirosvojen rannikko. Kilpailussa valitaan myös vuoden journalisti.

Avaa Yle-sovelluksessa

Aristoteleen kantapään ohella vuoden journalistinen teko -tunnustusta tavoittelee freelancetoimittaja Otso Kantokorpi Kauppalehdessä julkaistulla jutullaan, joka kertoi Wäinö Aaltosen taidemuseon huijausnäyttelystä. Ehdolla ovat myös toimittajat Olli Kuivaniemi ja Tuomas Peltomäki, jotka tekivät STT:lle juttuja vaalirahoituksesta.

Aristoteleen kantapäätä tekevä Pasi Heikura kertoi Radion kulttuuriuutisille olevansa hämmentynyt siitä, että ohjelma on palkintoehdokkaana journalistisilla perusteilla.

- Olen aikoinani tehnyt journalistin hommia, mutta siitä on niin kauan, että en enää osaa tehdä niitä. Aristoteleen kantapään utelias ja tietämätön kysyjähahmo esittää kysymyksiä sellaiselle, joka tietää jotain. En tiedä, miten tämä sitten poikkeaa journalismista. Jokaisen ohjelman tavoitteena on saavuttaa yksi uusi idea siitä miten maailma toimii, kielen kautta tai muuten.

Vuoden jutuksi ehdolla olevan Merirosvojen rannikon tekivät YLEn MOT-ohjelmaan freelancetoimittaja Wali Hashi ja kuvaaja Shukri Omar. Kaksi muuta ehdolla olevaa juttua ovat Suomen Kuvalehden artikkeli Minun kouluni on nyt heidän sekä Iltalehden uutisointi koskien Minna Nurmisen kaappausta.

Vuoden journalistiksi ovat ehdolla Tuomas Manninen Ilta-Sanomista, Ilkka Malmberg Helsingin Sanomista ja Kristiina Tolvanen Aamulehdestä.

Kunkin palkinnon arvo on 7 500 euroa. Suuren Journalistipalkinnon perustaja on ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB.

Suosittelemme