Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Heikkinen myönsi: Tour de Ski vei voimat

Sami Jauhojärvi toi Suomen miehet kärjessä ensimmäiseen vaihtoon, mutta Matti Heikkisen vauhti ei riittänyt johdon säilyttämiseen toisella osuudella. Seitsemänneksi hiipunut Heikkinen myönsi olympiakisojen viimeisen suorituksensa jälkeen, että tammikuinen Tour de Ski vei liikaa voimia.

Matti Heikkinen
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Heikkinen myönsi, että tilanne olympiakisoissa on ollut kova ja hän pyrki viestissä hiihtämään taktisesti viisaasti ja niin kovaa kuin vain tämän hetken kunnollaan pystyi. Heikkinen ei syyttänyt olosuhteita huonosta vauhdistaan, vaan myönsi suoraan, että kunto ei yksinkertaisesti riittänyt.

- Näiden kisojen aikana on nähty, ettei mies ole täydessä iskussa. Tänään oli se pakkotaistelun päivä, ja otin kropasta kaiken irti mikä lähti. Kyllä viimeisetkin rippeet todella taas ladulle kurkusta puristin, Heikkinen selitti, mutta totesi Suomen joukkueen onnistuneen kokonaisuudessa hyvin.

- Meillä meni jopa hieman yläkanttiin minun ennakko-odotuksiini nähden. Tilanne on ollut vaikea, mutta olemme kuitenkin taistelleet emmekä missään vaihessa ole luovuttaneet, ja se näkyi tänään ladulla.

Heikkinen päätti taktiikastaan, kun hän seurasi ensimmäisen osuuden hiihtäjiä .

- Tiesin, etten pysy kärkivauhdissa, joten päätin lähteä tasaista vauhtia ja aloittaa varovaisesti. Silloin kun kroppa ei toimi, niin liian kovaa ei voi lähteä, hän kertoi.

- Jos olisin lähtenyt mukaan (Ruotsin Johan) Olssonin irtiottoon, olisin jaksanut siinä sata metriä ja jäänyt maalissa kaksi minuuttia. Tiesin, etten pysty siihen vastaamaan, joten jatkoin vain tasaista, omaa suorittamista ja loppuun puristin kaiken irti, mitä pystyin.

Suomen huolto onnistui kisassa mainiosti ja Heikkinen totesi kelinkin sopineen hänelle hyvin.

- Keltainen merkki ja pitopohja sopivat minulle hyvin. Kisan aikana huudettiin, että minulla on osuuteni paras suksi ja se piti varmasti paikkansa.

Uusi olympiadi alkaa perjantaina

Heikkinen oli hyvässä vauhdissa tammikuussa kilpaillulla Tour de Skillä. Suomalainen kertoikin, ettei Vancouverin olympialähtöihin jäänyt alkuvuoden kisojen jälkeen tarpeeksi paukkuja.

- Nyt kun olympiakisat ovat osaltani ohi, voin avata sanaisen arkkuni. Olin Tour de Skillä todella hyvässä kunnossa ja siinä ulosmitattiin seitsemänä päivänä liian paljon. Siitä en palautunut enää missään vaiheessa ja sen jälkeen onkin ollut pelkkää alamäkeä, Heikkinen avautui.

Heikkisen seuraava kisa on Salpausselällä, mutta sen sijaan Holmenkollenille hän ei lähde. Tämän jälkeen hän tähtää maailmancupin päätösviikonloppuun Faluniin ja lopulta vielä Kontiolahden SM-hiihtoihin.

- Nämä kisat menivät alakanttiin, sitä on turha kierrellä ja kaarrella. Nyt on vain tärkeää tunnistaa virheet, oppia niistä, jatkaa eteenpäin ja olla toistamatta näitä virheitä jatkossa. Lähden kotimatkalle perjantaina ja siitä alkaa myös uusi olympiadi ja tähtäimeni siirtyy Holmenkollenin MM-kisoihin vuonna 2011, Heikkinen totesi.

Suosittelemme