Hyppää sisältöön

Heli Slunga on Vuoden Sara 2010

Oulun Naisunioni ry jakoi maanantai-iltana Vuoden Sara 2010 tunnustuksen kiiminkiläiselle runoilijalle ja vapaalle toimittajalle Heli Slungalle. Slunga on julkaissut mm. kaksi runokokoelmaa ja osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun kolumnistina.

Heli Slungan runoutta Kuva: YLE

Kiiminkiläistynyt, Tervolasta lähtöisin oleva Heli Slunga (s.1982) sai vuonna 2007 J.H. Erkon runokilpailussa jaetun toisen sijan. Hän on julkaissut kaksi runokokoelmaa vuosina 2008 ja 2009.

Runoissaan Heli Slungan sanotaan kuvaavan naisena olemista ratkeamattomien vastakohtien kautta. Häntä on verrattu muihin pohjoisen kirjailijoihin Timo K. Mukasta Rosa Liksomiin. Slunga kirjoittaa naisen ikiaikaisesta roolista miestä tukevana kylkiluuna ja uhrautuvana jalanpesijänä, mutta tuo martat ja mariat nykyhetkeen.

Hänet tunnetaan myös analyyttisenä ja terävästi yhteiskuntaa tarkastelevana ja arvioivana kolumnistina. Hän edustaa nuoren sukupolven naisen ääntä parhaimmillaan, ääntä, joka älyllisyydessään päihittää moninkertaisesti ajassa vallitsevan "tosi-tv"-arvomaailman, toteaa Oulun Naisunioni ry perusteluissaan.

Tunnustus luovutettiin kansainvälisenä naistenpäivänä Cafe Saaran runomatineassa, jossa mm. Heli Slunga esitti runojaan.

Oulun Naisunioni ry. on huomioinut naistietoisesta toiminnasta henkilöitä tai yhteisöjä Sara-tunnustuksella vuosittain naistenpäivänä vuodesta 1987. Edellisiä palkinnonsaajia ovat Kaarina Kailo ja Niina Epäilys.

Suosittelemme sinulle