Hyppää sisältöön

Musiikkiteatterikoulu Palatsiin

Musiikkiteatteri Palatsin toiminta laajenee syksyllä 2010 mittavasti, kun teatterissa aloitetaan musiikkiteatteriopetus. Uusi musiikkiteatterikoulu on nimeltään Stage. Tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat laaja-alaisesti musiikkiteatterin maailmaan.

Musiikkiteatteri Palatsi
Kuva: YLE / Antti Eintola

Musiikkiteatterikoulu Stage antaa opetusta niin näyttelemiseen, laulamiseen kuin tanssimiseenkin.

Näyttelijäntyön opettajan tunneilla leikitään draamaleikkejä, tehdään improvisaatioharjoituksia ja opitaan eläytymään rooliin. Laulunopettajan tunneilla opitaan musiikkiteatterin lauluilmaisua ja harjoitellaan kappaleita esitettäväksi. Tanssinopettajan johdolla harjoitellaan musikaaleihin sopivia tanssikuvioita ja liikeilmaisua.

Palatsin tähtivierailijat pitävät myös tunteja ja kertovat omasta työstään. Oppiminen huipentuu lukuvuoden aikana valmistettavaan esitykseen, joka esitetään Musiikkiteatteri Palatsissa.

Näyttelijäntyön opettajana ja ohjaajana toimii Ari Myllyselkä. Tanssinopetus toteutetaan yhteistyössä Tampereen balettiopiston kanssa, ja pääopettajana on Riikka Korpi.Laulunopetuksesta vastaa Heini Kivimäki-Hietanen.

Ilmoittautuminen kouluun alkaa heti. Oppilaiden käytössä ovat harjoitushuoneet sekä Palatsin teatteritila, johon kuuluu ajanmukainen valo-ja äänitekniikka. Opetusta annetaan neljä tuntia viikossa.

Opiskelijat on jaettu neljään ryhmään: 9-13 – vuotiaisiin, 14–17 –vuotiaisiin, 18-24 -vuotiaisiin ja yli 25-vuotiaisiin. Palatsin Musiikkiteatterikoulu Stage aloittaa toimintansa syksyllä 2010.

Suosittelemme sinulle